Ezeket a töltehető elem típusokat kell-e elsőre hosszú ideig tölteni, vagy lehet őket egyből használni?
Köszönöm a válaszod, mielőtt ide írtam ezt én is elolvastam korábban.
Viszont egy másik oldalon ezt olvastam:
"A nikkel bázisú akkumulátorok, azaz a NiCd (nikkel-kadmium) és a NiMH (nikkel-metál hidrid) jellemzően hordozható elektronikus eszközök ciklikus típusú akkumulátorai.
Használatbavételkor igénylik a” formázást”, azaz első alkalommal 24 órán keresztül kell töltsük azokat."
A kettő üti egymást, ezért tettem fel a kérdést. Lehet félreérthető voltam, én egy olyan válaszra lennék kiváncsi ami meg is magyarázza, hogy ezt miért nem kell tölteni.
"Viszont egy másik oldalon ezt olvastam:"
Nem tesz semmit. Én meg azt olvastam hogy Lenin él.
Nikkelt formáz, lítiumot feltölt és használ.
Természetesen azt tudni illik, a litium az élettartama alatt kb 500 töltést visel el. Ez akkor is annyi ha csak rátöltesz 20 százalékot, illetve akkor is lemerülésig használod és fullra töltöd.
Illetve még annyi, hogy kikapcsolásig ne merítsd, azt nem szereti, és a töltésvezérlő hajlamos elveszíteni a kontrollt ilyenkor.
Ellentétben a nikkelt a memória effektus elkerülésére jó faltól falig tölteni, a rátöltést nem szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!