Most komolyan mi a fene van? Miért melegszenek?
Figyelt kérdés
van egy olyan problémám már írtam itt róla, vettem egy ledes fényforrást tipikus 10W-os körte forma az újabb modellek közül való és amint használni kezdtem nem sokkal rá felforrósodott és enyhe égett szagot áraszt, biztos hogy nem természetes melegedés mert nem kézmeleg hanem forró, é a foglalatba becsavaródó részéig áthatja. oké, írtam a cégnek ők küldtek egy másikat, az is ugyanilyen forrósodást produkált csak szag nélkül...na ezt a projektet félreraktam. most eltelt pár hónap van a tesconak új ledes égői vettem is egy kismenetest az asztali lámpába, olyan fél óra múlva az ismerős szag fogadott..na ne, ez is?! megnézem forró mint állat. nem a búrája, hanem a fehér test, és a fém csavarórész alul. na jó, visszaviszem a tescoba, kicserélték ma, ez is ugyanazt csinálja. ennyiszer nem foghatok ki rosszat biztos hogy nem természetes mert látom hogy a fehér lámpafoglalat belsején vékony fekete csík jelent meg, égeti szét. valaki hozzáértő mondja meg mi a fene lehet ez, mitől? falban a vezetékekkel lenne valami vagy mi? körbejártam a házat bármilyen más helyiségben is ezt produkálja2015. okt. 14. 20:09
1/3 anonim válasza:
Az ilyen ledes körtéknek gyakran van hűtési problémája. A ledekhez kell áramkorlátozó ellenállás, az meg melegszik. Meg a led is, nem nagyon, de kicsi, kicsi a felülete és ezért nem hűl eléggé. Megoldást nem tudok :-(
2/3 A kérdező kommentje:
azt tudom hogy a pár évvel ezelőttieken még lehetett látni ilyen fém hűtőbordákat de azok el is tűntek, nem tudom hogy ezeknek most akkor mennyire kéne mégis melegedniük vagy mi számít még természetesnek :(
2015. okt. 14. 20:25
3/3 A kérdező kommentje:
csak hogy azt olvasni hogy ezeknek az újabb generációsaknak (tudom nem ez a legújabb, de fejlettebb ledchip van benne mint a hűtőbordásokon) már nem kéne ennyire melegednie, lehet épp ezért lett ilyen is a kialakítás de így nem merem használni hát szétégeti a foglalatot rosszabb szinte mint régen egy hagyományos izzószálas...
2015. okt. 14. 20:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!