Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A végfok IC-k miért melegszene...

A végfok IC-k miért melegszenek ennyire?

Figyelt kérdés

kis hangerőn is fűt, nagyon meg szinte melegedni lehet a hűtő borda mellett.

csak érdekes hogy milyen kicsike és mekkora hőt és teljesítményt képes leadni(némelyik) rövid idő alatt, (vagy órákig) károsodás nélkül.

a belseje hogy hogy nem ég meg ?

2013. jún. 18. 17:30
 1/8 anonim ***** válasza:

Milyen típusú végfok ic-ről van szó?

Egyébként valamilyen szinten normális, de alacsony hangerőn azért nem kéne nagyon fűtenie. Egyébként típustól függően akár 110 fokot is elviselnek, de célszerű 80 alatt tartani.

Ha esetleg egy végfoktranzisztort nézel IC-nek, ráadásul A osztályú végfokban, akkor az melegszik kis hangerőn, sőt bemenő jel nélkül is.

2013. jún. 18. 18:40
 2/8 A kérdező kommentje:

ilyen kis gagyi

TDA 8947j

de egy jó ökölnyi hűtőbordára van csavarozva.

gondolom akkor nem véletlenül...

ezek a kis szarok szerintem nagyobb hőt leadnak mint a régi hifikben az "STK" végfokok

2db 4ohm-os kereken 50watt-os hangszórót hajt plusz a 2 magas.

2013. jún. 18. 20:35
 3/8 anonim ***** válasza:

Plusz két magas? Ha párhuzamosan van kötve a két 50W-s el, akkor jó esély van rá, hogy az eredő impedancia akár 2 ohm is lehet. Így erősen túl van hajtva a végfok.

Csak nem a Philips MCD 712?

Egyébként az STK IC-t ne vegyük egy kalap alá, azok hibrid IC-k, gyakorlatilag egy pici öcsi panelre felépített végfok.

2013. jún. 18. 20:46
 4/8 A kérdező kommentje:

de igen :)

tegnap is te válaszoltál ?

2013. jún. 18. 21:33
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem vagyok benne biztos, de valamiért rémlett az IC, és Philips masinának előszedtem a kapcsolási rajzát. Viszont a megválaszoltak közt nem találom a kérdést, szóval nem biztos hogy válaszoltam rá. De rémlik a kérdés, biztos bele is néztem, mert :)
2013. jún. 18. 22:55
 6/8 anonim ***** válasza:
máshova nemigen kellett a kapcsolási rajza
2013. jún. 18. 22:55
 7/8 anonim ***** válasza:
Már emlékszem, talán recsegett, vagy torzított a végfok, de biztos azzal nem volt valami rendben.
2013. jún. 18. 23:00
 8/8 A kérdező kommentje:
igen az volt a baj, de megcsináltam a pufferkondinak ki volt szakadva a lába a forrasztásból, meg még valaminek ugyanazon áramkörön kb 1centre tőle
2013. jún. 19. 06:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!