A magyarok közt miért van ennyi önjelölt villanyszerelő?
Nem hinném hogy a csóróság miatt. Megveszik a vezetéket, csöveket, szerelvényeket, utána meg megy a szakipar:)). Néha a sírás kerülget amikor látom miket művelnek. Csak 1 példa nézzétek meg.
Alapvetően az alábbi okok összefonódásával magyarázható:
1. nincs pénzem
2. van, de sajnálom, még más s..ggéből is sajnálom a lóf...szt, más fogához verem a garast, annyira garasos vagyok
3. majd én megmutatom, mindenhez értek, mert én vagyok a férfi a háznál, a Jani meg a mekkmester.
4. a szakértelem ócska bolsevista trükk, úgyis hülyék hozzá, az orvos se ért hozzá, majd én megoperálom magam
5. És mindezek felett: a rossz tapasztalatok. Mert hát melyikünket nem csapott még be vállalkozó? Hány, de hány úgynevezett "szakember" van, aki egy vékony kalap sz..rt se ér, de pofája hatalmas, a marka meg végtelen. Kétféle "mesterember" van: aki tényleg ért hozzá, meg aki azt mondja. Én az első fajtával elsősorban nem az ára miatt vagyok nem kibékülve, hanem azért, mert mivel ért hozzá, be van táblázva, megígéri, de nem jön, megbeszélt időpont csúszik, amelyik meg nincs betáblázva, na, az sokszor olyan is (ez alól az inkább félig-meddig hobbiból dolgozó nyugdíjasok a kivételek csak).
Éppen lakást újítok(újíttatok fel), szerettem volna egy konnektort pár méterrel arrébb rakni.
Kértem ajánlatot villanyszerelőktől, a 99%-uk közölte, hogy ilyen kis munkát nem vállal el, az egész lakást átvezetékeli szívesen, de mivel az pár éve készült, így pénzkidobásnak érezném egy 5 éves rendszer teljes cseréjét. Az az egy szaki, aki megcsinálta volna, annyit kért, hogy megállt bennem, még akkor is durva, ha mondjuk azt mondom egy Bp-en beüli kiszállás 10k, és a maradék a munka.
Fogtam vettem hozzá kevesebb mint 1000 forintnyi alkatrészt, és megcsináltam magam, mivel összességében nem agysebészetről beszélünk. Nos, ezért.
(amúgy vízvezetékkel ugyanígy jártam, egy csöpögő mosógép csapot kellett volna cserélni, erre a méretre a vízvezeték szerelő urak már nem mozdulnak rá, pedig 10 perc melóról beszélünk, nekem legalábbis ennyi idő volt a végén, de isten látja lelkem, szívesebben bíztam volna szakemberre, mint én izguljak, hogy milyen szerszámot vegyek, és megcsinálom e úgy, hogy nem áztatom szét a lakást).
1. Nincs pénz
2. Nem vállalja
3. Vállalja, de majd jövő hónapban, vagy mégsem jön el, eltűnik stb. te meg üldögéljél a sötétben vagy xy nélkül hetekig, mire lesz valami.. aha
Amúgy én nem sok elektromosság miatti lakástüzet látok a tévében.
Ami még nálad biztos kiveri a biztosítékot az az, mikor valaki a gáz főzőlapját, vagy a gáztűzhelyét maga köti be. A bekötést úgy kell érteni, hogy tulajdonképpen a már eleve ott lévő sárgacsövet ő tekeri rá az új termékre. Ezért a szerelő nálunk pl. 15 ezeret kérne, meg várjam már ki, mire ráér. Egyszer fizettem érte. A második főzőlapnál úgy voltam vele, hogy hagyjuk. A főzőlapom árának a felét kérte volna el a felcsavarásért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!