Milyen diktafont vegyek? HELP
Figyelt kérdés
Mi az ismérve egy jó diktafonnak?
Üzleti beszélgetéseket és előadásokat szeretnék felvenni vele.
Milyen szempontokat érdemes mérlegelnem? Milyen technikai feltételeknek tegyen eleget?
A diktafon és a felvett beszélgetés kb 1-2 méter távolságra vannak egymástól. Időben 1-2 óra az üzleti.
maximum 2*8 óra az előadás.
Fontos, hogy azonnal vissza tudjam hallgatni, és legyen PC kompatibilis, meg könnyen tudjam lejátszani, mondjuk kijegyzetelésnél.
Max. 20.000 Ft.ig. Köszönöm a válaszokat.
Akár kénkrét típust is mutathattok.
2015. máj. 31. 13:05
1/3 anonim válasza:
ha 20 ezer ft, akkor elég jót vehetsz. Legyen rajta mikrofoncsatlakozás (mini jack dugalj) és usb csatlakozó hely. + még egy mini jack a fejhallgatódnak, így diszkréten is visszahallgathatod a felvett anyagot, miközben esetleg még megy az esemény. De ma már kb mind ilyen. Ha nem titkos a felvétel, akkor udvariasan tedd a beszélőhöz közel (asztalára), mert csak így fogsz normális felvételt tudni készíteni. Mikorofon csatlakoztatásával elvileg növelhető a felvétel minősége, de ez elhanyagolható, és sokba kerülne egy jó kiegészítő mikrofon, szóval ezzel inkább ne foglalkozz. nekem egy Olypmpos VN-6800PC van, kb 5 éve, meg vagyok nagyjából elégedve vele. kicsit nehéz kezelni a file-okat magán a diktafonon, de PC-re kötve már könnyű törölni, ugrani, hallgatni, másolni őket. Baloldalt van egy mikrofon = hi vagy lo opció, ezt lo-ra kell állítani, így kevésbé zajos, jobb a felvétel. Például szétnézhetsz a digital extreme honlapján beírva a keresőbe h diktafon. Remélem, segítettem.
3/3 A kérdező kommentje:
Hasznos válasz köszönöm.
A fent említett időtartamok rögzítéséhez mennyi memóriára van szükség?
Mondjuk 20 óra hanganyag mennyi memóriát foglal?
2015. máj. 31. 14:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!