Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi lehet az oka, hogy egy...

Mi lehet az oka, hogy egy konnektorban nincs csak kb 120 V feszültség?

Figyelt kérdés
Szüleimnél, régebbi családi ház, az egyik konnektorból nem működik semmi. Megnéztem, feszültség van benne, viszont csak 120 V. A falban, a dobozban, ahonnan a konnektorhoz megy a kábel még 230 V van, de a konnektornál már csak 120 V. Gondolom valahol a vezetékkel lehet a baj, de mi, a szigetelés sérült esetleg? Amíg nem cserélődik ki, ne kössem ki ezt a vezetéket inkább?
2015. márc. 28. 11:32
 1/3 anonim ***** válasza:
De, kösd ki, sérült a vezték és tűzveszélesz is lehet.
2015. márc. 28. 11:55
 2/3 Koplárovics Béci ***** válasza:
Jól sejtem, hogy nem földelt rendszer és 1 fázis? Valószinűleg szakadt a 0 vezető, emiatt mérsz (amúgy fals) 120V-ot műszerrel, ami közel 0 terhelést jelent. Terheléssel (tehát haműködtetni szeretnél róla valamit) viszont gyakorlatilag 0-ra leesik a feszültség.valószinűleg oxidálódott a dobozban a csatlakozás (akár összetekert, akár a jobb, sorkapcsos megoldású), vagy simán csak elengedett a csavar a konnektor csatlakozásában, esetleg eltört/megtört a vezeték.
2015. márc. 28. 11:57
 3/3 A kérdező kommentje:
Konnektort kicseréltem újra, és csak azután mértem meg a feszültséget, mivel akkor sem működött róla semmi, hiába mutatta, hogy van áram benne. Aztán megnéztem a dobozban is, és nincs oxidálódva, ezért gondolok a vezetékre. Akkor inkább kikötöm, ha sérült a szigetelése.
2015. márc. 28. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!