Rádióamatőrök? Rádió szakértők? Baofeng többi lent
Sziasztok!:)
kaptam a napokban egy Baofeng UV-5r kézi rádiót de lennének kérdéseim amikre szeretnék egy kis útbaigazítást, nos pl van egy mezei kis 8 csatornás (gyerek) rádióm fogtam vele egy adást 2es csatornán át tettem rá a Baot is be is fogtam de a mezein sokkal szebben tisztábban szólt, nem értem miért.. gondoltam itt a CTCSS beállításokra ? vagy T-CTCSS .. hogy lehetne finomra hangolni a dolgokat ? narrow vagy wide ? segítenétek ebben ? átjátszó figyelést ilyesmi, fogalmam sincs hogy kellene, állítottam a CTCSS menünél HZ pl 88.90 vagy 69.9 ilyesmi de megmondom őszintén mint laikus csak próbálgattam tehát nem értek hozzá ,így van mikor nem is jött jel . szóval inkább gyárira vissza állítottam addig amíg nem kapok valami jó tanácsot . szeretnék foglalkozni a dologgal mert izgalmas :) így kérem hozzá értó vagy Bao tulaj segítségét kérném!
köszönöm szépen! Kellemes Ünnepeket mindenkinek :)
FM műsorszóró és nagyon közeli adóknál használj FMWide módot.
Átjátszóknál, amatőröknél, nagy távolságú adóknál FMNarrow a jó.
A ctcss kód az átjátszók indításához kell, ez kb. minden átjátszónál más és más.
Erről lista: [link]
Merry Xmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!