Az új energiatakarékos izzókban tényleg mérgező gáz van?
Figyelt kérdés
Mennyire ártalmas vagy veszélyes, ha mondjuk eltörik?2014. okt. 16. 13:13
1/5 anonim válasza:
A kompakt fénycsőre gondolsz? Mert egy lassan 20 éve kapható terméket nem tudom mennyire tekinthetünk újnak...
Amúgy ha arra gondoltál, csak annyira mérgező, mint bármelyik fénycső, néhány mg. higanyt tartalmaz.
2/5 A kérdező kommentje:
A villanykörtére gondoltam amit a csillárokba becsavarunk. Már nem lehet kapni csak az energiatakarékosakat. Az én szobámban általában egy pukkanással kimúlnak, lecsapódik a biztosíték is, van hogy ki is lövődik a foglalatból és félek ha eltörik mérgező gáz szabadul ki belőle.
2014. okt. 16. 21:45
3/5 anonim válasza:
A hagyományos izzó nem energiatakarékos.
A normál búrába rakott halogén izzót sem nevezném annak.
De a kérdésre a válasz: nincs bennük mérgező gáz.
4/5 anonim válasza:
Az új LED-es és SMD LED-es izzók semmilyen káros anyagot, se higanyt, se halogént, se neont, se xenont, se halogént NEM tartalmaz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!