Minek kell külön áramkör egy háztartásban? Hűtő? Mosogatógép? Mosógép?
Ezt te döntöd el. Mivel érdemes minden áramkört földeléssel ellátni és fí relére kötni ezért nagy jelentősége nincs. Nálam az óránál egy 24 A -es MCB van a lakásban pedig 3 áramkört alakítottam ki úgy, hogy figyelembe vettem az egyes helységek fogyasztási igényeit.
Pl: fürdő: mosógép, hősugárzó, hajszárító. Ha mindez egyszerre megy az kb 16 A -t vesz fel. Tehát egy áramkör. A konyha a másik és a két szoba a harmadik.
Villanytűzhelynek (ide nem értve a gáztűzhelyet villanysütővel) kell, a felsoroltaknak szerintem nem.
Esetleg, ha azt tervezed, hogy elutazáskor áramtalanítasz a biztonság kedvéért, akkor a hűtőknek legyen egy külön, hogy bekapcsolva hagyhasd őket.
Ami még praktikus, ha a világítás külön van - így, ha barkácsolás közben eltolsz valamit és elmegy az áram, nem megy el a világítás is egyből. Ezt a kialakítást egy barkácsolós ismerősöm dicsérte, náluk így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!