Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Soha nem voltam még benzinkúto...

Gyuribacsika kérdése:

Soha nem voltam még benzinkúton tankolni és az a kérdés, hogyan kell tankolni alapjaiban részletesen leírnátok?

Figyelt kérdés
Mi alapján és hol fizetek rá van -e írva a benzin fajtája a pisztolyra, honnan tudom hány litert, mennyiért és hogy melyik számú töltőnél stb.?

2014. aug. 30. 17:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Beállsz a kútoszlop mellé (lehetőleg arra az oldalra ahol az autó tanksapkája van, kocsit leállítod)

A kútak nagy része önkiszolgáló, a tankolópisztolyon és felette is ki van írva az üzemanyag fajtája (95, dízel)

A menyiséget és a fizetendő árat látod az oszlopon levő digitális kijelzőn

A shop-ban (az oszlop számát bediktálva) fizetsz, kp vagy bankkártya

2014. aug. 30. 17:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Amikor beallsz a kutra, kinyitod a tanksapka fedelet (autoja valogatja, hogyan kell), letekered a tanksapkat, majd a gepkonyvben meghatarozott uzemanyagtolto pisztolyt kivalasztod. Rajta van a pisztolyon es az oszlopon is, egyertelmu lesz. Arra figyelj hogy benzines autoba ne tolts dizelt es forditva, mert tonkremegy a motor. Ha megis ugy sikerul, az autot tilos beinditani, el kell vontatni vagy szallitani a szerelohoz.

A pisztolyt bedugod utkozesig a tank nyilasaba, es meghuzod a kart a pisztolyon. Az uzemanyag aramlani kezd. Az adagolo kart rogziteni is lehet egy kis pocokkel, akkor nem kell folyamatosan tartani.

Amikor a tank teli van, a pisztoly "lekattan", akkor is ha rogzitve van az adagolo kar, vagy ha huzod eppen, tehat nem kell attol tartani hogy kifolyik a tankbol.

A pisztolyt kihuzod, visszarakod a helyere az oszlopra. A tanksapkat visszatekered, a fedelet bezarod. (nem elfelejteni! nagy baj nem lesz csak elhagyod a tanksapkat) Az oszlopon van egy sorszszam, azt megjegyzed, bemesz a shopba, a penztarnal megmondod hogy hanyas oszlop volt (hatos lesz, kiskezitcsokolom), fizetsz, es mehetsz.

Tankolas utan mindenkeppen maradj az autoval az oszlopnal, ne probalj pl. felreallni mielott fizettel, mert esetleg ugy fogjak majd ertelmezni hogy fizetes nelkul akarsz lelepni. Utobbi nem tanacsos, kamerak vannak mindenhol.

Abban az esetben, ha nem tele tankot akarsz, hanem mondjuk 20 litert, vagy 10e forintert akarsz tankolni, akkor addig toltod a tankot, amig el nem ered a kivant erteket. Lassan is lehet folyatni az uzemanyagot a vegen, akar forintra is ki lehet jatszani, ha eppen ehhez van kedved.

Egyeb kerdes?

2014. aug. 30. 22:56
 3/6 A kérdező kommentje:
Ha mondjuk nem autóba akarok tankolni, hanem bicóval érkezem a töltőállomásra és egy üzemanyagkannával akkor hogyan történik a dolog? Arra is kitérve hogy bevigyem magammal a shopba a töltött kannát is majd tankolás után ? :) Vagy hova rakjam, hogy ne higgyék hogy lelépni akarok ? :)
2014. aug. 31. 15:01
 4/6 A kérdező kommentje:
Benzinnek hány fajtája van mostanság? Ez az Euro 95-ös megnevezésű lenne gondolom a leggyakrabban használt 95-ösnek nevezett.
2014. aug. 31. 15:03
 5/6 A kérdező kommentje:
Tehát az oszlop számát kell majd az eladónak mondanom, amelyiknél tankoltam, pl. 2-es vagy 5-ös vagy az épp aktuálist.És miután én fizettem és jön a következő tankoló emberke, akkor ezt a kúton lévő számlálót az eladó bentről újra lenullázza vagy hogyan működik technikailag ? És bent látja valami monitoron, hogy az én általam használt kúton mennyit mutat a számláló és rögtön tudja, hogy mennyit kell fizetnem ?
2014. aug. 31. 15:07
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

ha bringaval mesz, akkor is ugyanigy tortenik, keresel egy szabad oszlopot, aztan hajra. Utana szerintem odatolhatod a bringat a kannaval a bejarathoz, a kannat meg beviheted, aztan fizetesnel lerakhatod a foldre. Persze ha elotte nem csopogtetted le benzinnel, mert akkor budos lesz :)

Benzinbol alapvetoen van a 95-os, meg nehany kuton a 98-as, ill. nagyon sok helyen a kulonfele fantazianevu szuperbenzinek, EVO NEO, V-Power meg ilyenek. Atlagjarmube ezek feleslegesek, nagyteljesitmenyu kocsiba is inkabb sima 98-as kell, mert neha atbaxas a premiumbenzin: marha draga de csak 95-os oktanszamu.

Az elado beuti a szamitogepbe a kut szamat, es egybol latja hogy mennyit kell fizetni. Ha fizettel, a kut kint nullazodik. Addig egyebkent a kovetkezo nem is tud tankolni, mert nem mukodik az oszlop.

2014. aug. 31. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!