Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Robot kisautót lehet kapni...

Robot kisautót lehet kapni vagy építeni?

Figyelt kérdés
Az elektronikában alap fokon jártas vagyok, és szeretnék egy olyan kisautót, ami nem nagy sebességgel, de fel-alá gurulgat a lakásban, de a falnak nem megy neki. Mondjuk szerelnék a tetejére pár LED-et, hogy világítson is. Már vagy 10 éve várok erre, de a technika nem fejlődött még mindig ennyire. :( Pedig nagyon jó lenne, ha lehetne ilyesmit kapni, esetleg építésben tudna valaki segíteni vagy tippeket adni. Minden választ meghallgatok és köszönök előre is. :) (Olyan távirányítós autó szerűre gondolok, ami magától mozog.)
2014. júl. 21. 15:55
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem fejődött a technika???:)

Robotporszívó működése szerintem megfelelő lenne neked...

LINK: [link]

2014. júl. 21. 15:58
 2/2 Vortrex ***** válasza:
A robotporszívó azért túlzás :D Én inkább úgy állnék neki, hogy egy távirányítós autó elejére raknék egy infra ledet, ami előre világít és egy infra fotodiódát. A kocsi mindig menne előre, de ha közel ér valamihez, a visszaverődő infra fénytől a fotodióda zárná a kormánymotor áramkörét (pl balra) és így elkanyarodik tőle, feszültség nélkül meg a kormány mechanikája miatt úgyis visszaállna egyenesbe. Akkor már lehetne azon dolgozni, hogy mind 2 oldalára 1-1 érzékelő és akkor az akadálytól elfele tudna mindig kanyarodni
2014. júl. 21. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!