Hogyan tudnák egy tranzformátort ugy bekötni hogy ne le
hanem fel tranzformáljon?
Marhára nem értesz hozzá semmit, tehát ne piszkáld és ne kösd be sehogy...
Előbb tanuld meg az elméletet, hogy hogyan transzformál és mitől lefelé, mitől felfelé.
Meg alapból, mit akarsz vele transzformálni. De szerintem te se gondoltad komolyan, hogy a vezetékek színéből bárki is mond neked bekötést...
2014. jún. 20. 18:55
2/12 A kérdező kommentje:
az igaz hogy a szinekből nem lehet csak gondoltam leirom hátha segit meg igenis értek hozzás hisz erősáramu müszerésznek tanulok! tudom hogy van egy primer meg egy szekunder tekercs nah mind1 elvileg egy sokkoló lenne belőlle tudom hogy kell hozzá egy tranzistor meg ellenálás is csak maga a tranzformátort nem tom hogyan kössem össze velem.
Dehogy értesz te hozzá. Ha értenél hozzá nem kérdeztél volna itt. Az meg szomorú ha nulla tudással ilyen cuccokhoz nyulkálsz. Azt se tudod mire való egy transzformátor, mert még mindig nem mondtad meg mit akarsz vele transzformálni. Ellenállást?
Kell hozzá tranzisztor, meg ellenállás...azta. Az nem mindegy milyen...
2014. jún. 20. 19:17
Vicces(vagy szomorú a nkább) hogy kijelentés, te értesz hozzá, csak mert tudod, hogy van egy primer meg egy szekunder oldal, de arra a logikára már nem jössz rá magadtól,hogyha x voltos primerre x feszültség let kötve y-t kapsz a szekunderen...ám x szekunderre y feszültséget kötve x+som feszültséget...tehát felfelé transzformálsz.
2014. jún. 20. 19:20
5/12 A kérdező kommentje:
talán azért lett ez az oldal csinlva hogy itt kérdezni lehessen!!!! szóval a nagyképüsködésedböl elég!!! ha figyeltél volna leirtam hogy minek is kéne SOKOLÓHOZ kéne, jah meg nem fogom én leirni hogy milyen ellenálás meg tranzisztor kell hozzá minek irjam le ?? nem mind1 az neked hogy milyenek azok? meg csak többet tudok a tranzforátorról mint te!!!
6/12 A kérdező kommentje:
köszi! enyit kellet volna!!!
Fingod nincs a trafókról kisfiam...te még pelenkába sz rtál amikor én már nyomtam az ipari elekronikát meg az erősáramú cuccokat.
Te szerencsétlen...a sokkolóhoz nem elég egy mezei rafó, amit találtál, hacsak nem kinyírni akarod a leendő sokkoltat. De mivel nem értesz EGYÁLTALÁN az elektronikához, így ezt is tőlem kellett megtudnod.
2014. jún. 20. 21:40
Amúgy mit szóltál hozzá mikor megtudtad, hogy diszleksziás vagy?
2014. jún. 20. 21:41
9/12 A kérdező kommentje:
igen tisztába vagyok vele hogy diszlegsziás vagyok nem is tagadom! veled visszatérve pedig nyugottan néz utánna te TATA mert már nem tudok rád mit mondani hogy a 2014 es megyei versenyen 8 adik lettem elektronikából szóval fogd be a szád és ázsd el magad, am nemtom hogy monták e már neked hogy nagyképü, bunkó paraszt vagy????? mert azthiszed hogy te mindent tudol nehidd te tökéletlen állat!!!!!!! mert már rád nem tudok mit mondani sajnálom!
10/12 A kérdező kommentje:
További kérdések: