Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Melyik az olcsó, de jó stúdió...

Melyik az olcsó, de jó stúdió mikrofon?

Figyelt kérdés
Behringer C-1U mondjuk?

2014. máj. 24. 12:01
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Mi zenéket is és game playeket is csinálunk! Külön-külön kéne mindkét célra!! Mivel kezdők vagyunk még és sok pénzünk sincs, egyenlőre úgy tudjuk megoldani a zenék felvételét, hogy veszünk egy stúdió mikrofont, ami usb csatlakoztatós és úgy énekeljük fel a gépre, majd rárakjuk a szöveget az alapra! Eddig is így csináltuk, csak egy gagyi mikrofonnal!! Hogy érted azt hogy a gép zajából is venne akkor az usbs stúdió mikrofon?
2014. máj. 25. 00:13
 12/24 A kérdező kommentje:
Persze legjobb lenne olyan, ami mindkét célra megfelel nagyjából...
2014. máj. 25. 00:19
 13/24 A kérdező kommentje:

Ezelőtt is úgy próbáltuk megoldani, hogy mindkettőnknek vettünk egy-egy headsetet, de sajnos áthallatszódott a hang, így vettünk egy közöset és skypeon keresztül kellett felvenni mindkettőnk hangját, így az egyikünknek mindig visszhangzódott a fülében...:S Amit linkeltél, azok vajon jók lennének 1 méteres távolságban? Nem hallatszódnánk át?

Meg még egy gond van, hogy az én headsetem mikrofonjának van egy alap zúgása. Azt hittük hogy a gépemmel van baj, mert már 3 féle mikrofont dugtunk bele és mind recsegett.. ezelőtt sosem volt ilyen gond, mint ha valami tönkre ment volna.. ezért átdugtuk a másik gépbe, na ott még jobban recseg, sőt a hang is alig hallatszódik... na erre válaszoljon valaki, mi lehet a gond? Szar az én gépem is, meg az összes mikrofon is? Ha valami nem érthető, kérdezzetek vissza, mert elég bonyolult.

2014. máj. 25. 00:32
 14/24 anonim ***** válasza:

Ne akard keverni a Gizikét a gőzekével. Ugyanaz a mikrofon nem lesz jó ének vagy zene felvételére, ami jó a gémelés közben történő dumához. Szeretnél egy járművet, amivel gazdaságosan lehet autópályázni, de amúgy szántani is jó... ilyen jármű nincs.

A headsetek csak úgy használhatóak, hogy egy darab embernek a fején vannak, a mikrofon pedig a szája felé néz.

A többit már nem is értem, skype-on kleresztül felvenni, meg visszhangzott, stb...

Egyik gépben recsegett, másikban halk volt.

Silány eszközökkel a végeredmény is csak vacak lehet, filléres mikrofonokkal, olcsó laptopok kontakthibás mikrofonbemenetével, zajos bemeneti fokozatával, jelentős zavarforrásként működő tápjával sokat varázsolni nem lehet, abból az lesz amit tapasztaltál.

Viszont a stúdiómikrofont tényleg felejtsd el. Nem csak mikrofon kell, hanem fel is kell venni valamivel, és úgy látom alapvető hiányosságok vannak még ezen a téren...

2014. máj. 25. 02:04
 15/24 A kérdező kommentje:

Ha eddig megoldottuk egy 1000 Ft-os mikrofonnal, akkor ennél már csak jobb lehet a stúdió mikrofon! Írtam hogy külön-külön akarom a kettőt, bár egyben gazdaságosabb lenne, de mindegy... nem hiszem hogy ne lenne jó gépre a stúdió mikrofon..

Skypeon felhívtuk egymást, az egyikünk lenémította magát, így mindketten hallatszóttunk skypeban a közös mikrofonon keresztül.. csak én duplán hallottam magam, mert a máik gépen van a mikrofon és onnan visszahallottam magam. Az én gépem igaz már régi, cserélni kell, de jó fajta. A másik gép laptop, ami 2 éves és nem a legolcsóbb szar!

2014. máj. 25. 02:20
 16/24 anonim ***** válasza:
54%
#16 ez szívből jött. Oly őszinte :D
2014. máj. 25. 09:05
 17/24 A kérdező kommentje:
Visszhangos felvételt? És még én vagyok a hülye... xD Felfogás 10 pont! Nem is kell az ilyenek segítsége!
2014. máj. 25. 11:21
 18/24 anonim ***** válasza:
55%

kitöröltetted látom

valaki egyszer megmondta neked az igazat, és rögtön sírva mentél apucihoz (moderátorokhoz)

akik meg kivették, mert sértette a te pici lelkecskédet a gorombaság

nehogy már neked ne kelljen a segítség, fiacskám

én nem segítek neked többet, mert kár beléd

ezért van tele a hócipőm az egész oldallal

a moderátorok is csak a birka többség érdekeit szolgálják, ki, nem azt nézik kinek van igaza

de jogos, ők csak a sok birka által megtekintett hirdetések bevételeiből kapják a fizetésüket, amikből én egy darabot sem látok, hála az adblocknak

(lehet moderálni, dolgozzatok meg a pénzetekért...)

2014. máj. 25. 14:01
 19/24 anonim ***** válasza:
54%

Szóval a többieknek írok, nem a kérdezőnek, mert hátha másnak is van ilyen gondja:

Aki skype-al akar felvenni a két kedves, normális fiatalember által okosan, ügyesen elkövetett módon, az erősen felejtős.

Vannak hangfelvétel céljára ingyenes, legális programok, amiket bizonyos emberek nem ismernek, de ennek ellenére olyan emberekbe próbálják a szót belefojtani, akik ezeket már sok sok éve használják, és lehet hogy több stúdiómikrofont fogtak, mint némely itt kérdezősködő kedves fiatalember kilincset... szóval az egyik ilyen program az audacity, kis googlezással megtalálható a neten. Több sávon is tud hangot rögzíteni, korlátozottan alkalmas utómunkálatokra is.

Ha a gép mikrofonbemenete sztereó (nem minden gépé az, ha monó akkor szívás), akkor két olcsó mikrofonos fejhallgatóval simán lehet felvételt készíteni egy gépre, nem lesz ott sem visszhang, sem a skype általi ki-be tömörítgetés miatti minőségromlás. (ha ez bizonyos felhasználókat nem zavarta, és ezt jónak minősítették, ez nem a felvételt jellemzi, hanem azok tájékozatlan, hozzá nem értő, tanulásra kissé kevéssé hajlamos elkövetőit)

Ha a mikrofonbemenet sztereó, le kell gyártani hozzá egy 3,5-essztereó jack dugó - 2 db 3,5-es monó jack lengő alj "Y" kábelt, és máriskét headsettel lehet felvenni egy gépre, mindenféle háttérzaj és visszhang nélkül.

A stúdiómikrofonok erre nem alkalmasak. Közvetlenül nem lehet őket összekötni a géppel. Teljesen más a csatlakozásuk, más tápfeszültséget igényelnek. Minimum egy XLR bemenetes, fantomtápos mikrofon előfok kell hozzá, vagy valami egyszerű XLR bemenetes, de aszimetrikus sztereo kimenettel is rendelkező keverő. Bármelyik megoldás is belekerül egy olcsó stúdiómikrofon árába. Vagy ha már úgyis pénzt kell kiadni, valami XLR-es külső USB hangkártya, ez a legjobb megoldás, mert nem adódik hozzá a felvételhez a PC-k amúgy jellemzően gagyi hangkártya-bemeneteinek zaja.

Sok mindenre van megoldás, csak célszerű nyitottnak lenni az olyan emberek tanácsára, akik nem csak "láttak már olyat, aki hallott már róla".

A részletes válasz a többieknek szólt. A kérdező előttem leírta magát, részletesebb jellemzésétől eltekintek ennek a kedves, okos embernek, mert megint rohanni fog a moderátorokhoz.

2014. máj. 25. 14:15
 20/24 A kérdező kommentje:
Atya gatya... teljesen félreértelmezed az egészet, csak röhögni tudok rajtad! :D Taps! (Y)
2014. máj. 30. 23:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!