Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Transzformátorok párhuzamos...

Transzformátorok párhuzamos kapcsolásának feltételei?

Figyelt kérdés

Van egy teszt kérdés, alá kell húzni a helyes válaszokat.

a) ha azonos a transzformátorok áttétele

b) azonos a transzformátorok fázisfordítási szöge

c) azonos a dropfeszültségük

d) csak ha csillagkapcsolásúak a transzformátorok

e) ha azonos a szekunder feszültségük

f) ha azonos nagyságú és irányú a szekunder áramuk

Szerintem igaz: a, b, c, e

Szerintem hamis: d (ha jól tudom akkor az számít, hogy azonos legyen az óraszám)

Amit nem tudok: f, de úgy érzem igaz.

Szerintetek?

2014. máj. 10. 10:45
 1/3 anonim ***** válasza:
Sztem b e f
2014. máj. 10. 11:14
 2/3 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne. Ha az a sem teljesül, akkor az érdekes szitu lenne. Sztem a c sem árt, ha terhelni kezdjük őket.
2014. máj. 29. 22:41
 3/3 anonim ***** válasza:

Hát... Én nem írnék ilyen hülye tesztkérdéseket. :)

Mert ezt különböző szinteken különbözőképpen lehet megválaszolni, és nehéz szabályozni azt, hogy ki milyen hozzáértő legyen válasz közben. :)

a) az kell

b) hát, nem az kell :) hanem az kell, hogy a párhuzamosan kapcsolandó tekercsek között ne legyen szögeltérés. Mert például egy Dy5 és egy Dz11 pompásan párhuzamosan kapcsolható egy primer fáziscserével és egy szekunder fáziscserével.

c) hát, ez ahhoz kéne, hogy a teljesítményeloszlás a névleges teljesítmények arányában történjen, tehát ha valaki nézi, akkor ez sem kell :)

d) az ugye hülyeség

e) kell bár... ha nem azonos, akkor kiegyenlítő áram folyik, és ha az kicsi, akkor mi van? Nem olvad el semmi.

f) azonos nagyság nem kell, elvégre különböző teljesítményű és különböző dropú transzformátorok is párhuzamosan kapcsolhatóak, de mint fentebb megjegyeztem, ekkor ügyelni kell a kisebbikre, túl ne terhelődjön

Ezt üzenem a tanárnak. :)

2015. nov. 22. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!