Szinusz, háromszög és négyszögjel egyenirányítva hány volt lesz? A műszer mindig 100V-ot mutat! Egyenirányítás után tennék rá kondit!
"ha 10%-os négyszöget egyenirányítod, hogy lesz több 20% azaz 2x10 voltnál"
Nem fogalmazol pontosan..
Az alapfeltétel, mert mindvégig erről szóltam: 100V-os feszültségű, 10% kitöltésű (nyilván asszimetrikus) négyszögjel, egyenirányítás és szűrés:
Itt a kép, lehet hozzászólni, hol hibádzik.
Utána olvastam és kérdezősködtem. És ha a kondi nem sül ki magától akkor bizony ha a csúcsérték 100 Volt akkor nagyon is fel fog menni 100V-ig az a kondi!
Akkor ia ha csak 1% a kitöltés!
Gondolom most nem azon a -0,3-0,6 Volton vitáztok, vagy igen?
Mondjuk valóban, a műszer, ha feltételezett szakadás (!) van a kimeneten, közel 100 voltot fog mutatni. Ez frekvencia függő is, de ahhoz nagyon rosszul kell megválasztani a kondenzátort, hogy beleszóljon lényegesen.
Tehát én tévedtem!! Elsiklottam egy lényeges infó fölött.
"Tudtam, hogy bele fogsz bukni. :D Öreg amit linkeltél, az kérlek szépen lüktető egyenfesz, köze nincs a váltakozó feszültséghez. :D"
Nem egészen, ha olvasnál is, már elég régóta erről cserélünk eszmét:
"Példának: impulzus jellegű, 100V nagyságú négyszög tüske a periódusidő 10%-ban (kitöltési tényező 10%),
egyenírányítás, szűrés után 100V lesz.. (Ha terhelem persze más a helyzet, de ismétlem, fenti
kérdésben nincs terhelés megadva, márpedig, ha egy fizika példában valami nincs megadva, azzal
nem kell számolni)"
Meg a felettem lévő válaszoló, akivel "beszélgetünk" sem mondja azt, hogy nincs igazam, legfeljebb korrigál, de alapjaiban most már egyetértünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!