Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ez a motorvédő megfelelő...

Ez a motorvédő megfelelő egyfázisra is?

Figyelt kérdés
[link]
2014. ápr. 19. 19:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem látok az oldalon hozzá adatlapot, így látatlanba nem venném meg, mert ha 3fázisú a meghúzó tekercs, akkor bizony nem fog működni amennyiben a betáp egyetlen egy fázis.
2014. ápr. 19. 19:14
 2/13 fúróferkó ***** válasza:

Megfelel egyfázisra is ,ha már ez van a fiókban.Egy érintkező szabadon marad legfeljebb.De a gyakorlatban a 3 sarú megszakítót egyfázisra úgy kell bekötni,hogy2 érintkezője sorba van kötve.Tehát az R fázis kimenetét vissza kell kötni az S fázis bemenő kapcsára.

A T fázis bemeneti helyére a N vezeték kerül.

2014. ápr. 19. 19:31
 3/13 A kérdező kommentje:

Az első kép szerint kötöttem: [link]

Ez a motorvédő:

[link]

A bekötési útmutató is így mutatja egyfázisura.

Az a helyzet, hogy bármekkorára állítom nem kapcsol. Pedig volt már, hogy megfolytottam, a motort fűrészelés közben.

2014. ápr. 19. 19:38
 4/13 A kérdező kommentje:
A motorom 2,2 KW 13A van a tábláján.
2014. ápr. 19. 19:43
 5/13 fúróferkó ***** válasza:

Már több kérdést feltettél ugyanebben a fűrészgép témában.Legutóbb kaptál olyan választ is ,talán célszerű lenne egy kóbor villanyszerelőt a kocsmából kihívni.

Még egy utolsó ötletem van.Látsz a motorindító bal alsó harmadában egy "teszt" feliratú működtető nyelvet.Bekapcsolt állapotban csavarhúzó élével próbáld meg eltolni ! A kikapcsolásnak meg kell történni. Hátha tényleg hibás a cuccod.Normál körülmények között sem árt a tesztgombot néha kipróbálni ilyen készülékeken.

2014. ápr. 20. 09:52
 6/13 A kérdező kommentje:

Járt nálam villanyszerelő. Ő se tudott mit mondani.

Egyébként a motorvédő bekötését is mindenhol másképp írják.

Mértem áramfelvételt ilyen mezei költségmérő kütyüvel.

Amikor fűrészelek se megy fel az érték 6A 6,5A közt mozog. Próbáltam fával megfolytani a motort akkor ment fel 14Aig mikor csak búggott a motor, de ugye ez csak pár másodperc amennyiben ennyit is észre kéne venni a kapcsolónak akkor tényleg gond van. Viszont ezt az értéket a mérő se jegyezte meg. A max érték 6,5A.

Amúgy igen a vill. szerelő is a teszt gombot próbálta, működik a kapcsoló.

2014. ápr. 20. 10:29
 7/13 anonim ***** válasza:

Nem hogy vennél egy 10A-es B-s kismegszakítót.

Ha az indítási áramfelvételed engedi, szerintem inkább azzal próbálkozz.

2014. ápr. 20. 10:55
 8/13 fúróferkó ***** válasza:

Már az áramfelvétel témára is adtam neked választ.

A te motorvédőd minimum értéke 9 A akkor 6-6,5 A áramfelvételnél nem kell várni ,hogy leoldjon A teljes tengely rögzítésnél le fog oldani ,de nem néhány másodperc alatt ,de akkor már az indinán jelet is leadja.

venni kell egy mérettel kisebb motorvédőt.

2014. ápr. 20. 12:27
 9/13 A kérdező kommentje:
Igen, ment is a zöld kéz. Kicserélik egyel kisebbre ahol vettem? Csak, mert nem 500ft. ba ketül. máshova pedig nem tudom használni?
2014. ápr. 20. 17:09
 10/13 fúróferkó ***** válasza:

Igen az ilyen motorindító más gyártóknál is 12-16 eFt-ba kerül.

Sértetlen állapotban,számlájával minden normális kereskedő kicseréli.Kis forgalmú,sarki bolt nem biztos,mert nem tudja eladni.

2014. ápr. 21. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!