Gépészmérnök hallgató egyetemisták milyen típusú laptopot használnak?
6 GB RAM?
Sok sikert, hogy találj olyan laptopot.
4 GB bőven elég.
dell, asus egy csomó gépet gyártott 6 giga rammal, de nem azt mondtam olyat vegyen, az a minimum.
Nekem két nyitott CAD és egy böngésző már jelez, hogy nincs elég memória, a 4 giga facebooknál komolyabb felhasználásra nem elég
Én kezdő villamosmérnök vagyok, a mobilcégek cellaháózatait tervezzük. A cégnél sokan Macbook Prót használunk.
Az enyém 2.6Ghz i7 4 mag 16GB rammal. megizzad néha ez is :) távoli asztal, tervező progi, CAD progi sok excel, stb fut egyszerre.
Utolsó, sznob vagy. Nem sértésből írtam, egyáltalán. De ezt hívják sznobizmusnak.
Gondolj már bele, azon egyetemistáknak még is honnan a fenéből lenne pénze olyan VGA-ra? Nem mindenki engedheti meg magának, aki egy P4-el megy neki az egyetemnek, az is elvégzi...
Nem az volt a kérdés, hogy te hány 100 ezerért veszel alkatrészt a gépedbe, hanem egy átlag egyetemista igényeit mi elégíti ki. Amit te írtál, az már más kategória, szoctámból, ösztöndíjból senki se fog negyed milliós laptopot venni, főleg ilyen bérlet, koli/albérlet, rezsi, kaja árak mellett.
Ja, hogy szüleid segítenek? Az sem gond, de ne ezt vedd alapul. Van akinek megfelel a 100 eft-os laptop, azon is elfutnak a 3D tervezők...
én voltam az első is, nem írtam hogy quadro kártyát vegyen. Azt írtam CAD-nek nem elég a 4 giga ram normális felhasználásnál. i5, min. 6giga ram, közepesnél jobb videokártya
Nem vagyok sznob, ez munkaeszköz meg kellett vennem. Hogy a szakmánál maradjunk, a víz/gáz szerelő is megveszi a makita vagy kék Bosch fúrót 200ezerért mert azzal tud dolgozni. Sznobozz le másokat.
De igazából oszthatom a tanácsot ha lesz*rjátok nem tudom minek koptatom a szám.
De hogy ne alaptalanul beszéljek:
AutoCAD 2015 system requiments:
Microsoft Windows 7/8
64bit dual core (min 3Ghz) CPU
2 GB (8 GB recommended) (itt megjegyzem, hogy 2gb-al vonalat sem kell nagyon húzni)
6gb free HDD space
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!