Mi az a cnc programozó?
" ez nehéz szakma? És mennyit keres?"
Erre a nem túl szimpatikus kérdésre van egy majdnem jó válasz:Egy fél kezű, rossz látású embernek a cipőjavító szakma nagyon nehéz,és bizony rosszul fog keresni.
Aki bukdácsolt a suliban matekból,géprajzból annak a cnc programozás bizonytalan megélhetés lesz,mér ha eljut odáig ,hogy valamivel megbízzák.
Egy mai CNC forgácsológép ára sok millió forint,egy CNC írt program egyetlen hibás sora összetörhet egy gépet.Persze azért a korszerű gépek el vannak látva hülyeségek ellni védelemmel.
Ahogy mondtam ehhez a "szakmához" kell kreativítás,jó matek,geometria,térlátás és kombinációs készség.
Mivel 10.ben valamiért rájöttél,hogy választott szakma nem "fekszik" neked ,persze még időben vagy és van értelme átnyergelni másik szakmára.Persze én látatlanban mondom,hogy a vendéglátós szakmát sem alázatból,elhívatottságból választottad,vagy szüleid választották,hanem ahogy hallani lehet "ebben jól lehet keresni",vagy másképpen a vendéget jó le lehet húzni.
Azt javaslom ne a kereset legyen az első szempont a szakma választásnál.
Ha érzel magadban kellő alapot,önbizalmat és persze megfelelsz a feltételeknek ,még időben menj át CNC programozónak!Ha ebből biztosan akarsz egész életedben megélni,nem ártana egy forgácsoló szakmát kitanulni és abból a programozás már csak kirándulás lesz,mert tudod mi fog történni a maró,vagy esztergagépen egy parancsoddal
Hát bizony ezt a kommentet ,(mármint vagy kőműves ,ha nem megy akkor talán még CNC programozó )olvasva én azt javasolnám ,tedd el mobiltelefonodat,húzd ki a füledből a hallgatót MP3,4 akármidet,energiaitalt a kezedből,és talán még nem késő, beszélgessél szüleiddel,akár idősebb ,tapasztalt emberekkel sokat!
Tudom,a szakma,hivatás választás 14 ,sőt 16-20 éves korban sem könnyű.Pláne elgondolkodtató látvány a korosztályod az utcán,bárhol.
Lehajtott fej a csuklya alatt ,fülben füles,egyik kézben vizszintesen tartva a legújabb okos mobil,másikban energiaitalos doboz.Közben az idő ketyeg ,és ha sikerül is befejezni (átbukdácsolni) a rosszul kiválasztott iskolát ,egy jövőkép nélküli, depressziós felnőtt lesz belőletek.
A választott szakmának olyannak kell lenni ami élethivatás és a gyakorlása örömöt,hobbyt jelent.Persze megint csak fontos lenne ,hogy legyenek példaképek körülöttünk.
Sajnos a te szüleid korosztálya (TISZTELET A KIVÉTELNEK!)az 70-es aki azt hiszi magáról,hogy a nap 1970 -ben kelt fel először ,előtte nem is volt élet ,nincs tisztelet az idősebbek iránt,mindent jobban tudnak ,nem kérdeznek a döntéseik előtt.
Legalább te kérdeztél és ez már jó jel.
Az a baj, mint már mondtam, hogy vendéglátós suliba vagyok, és lehet nem is tudok csak úgy átmenni, hogy 9be kezdek.
Úgy nem látom értelmét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!