Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Tudom-e a laptopomat bővíteni?

Tudom-e a laptopomat bővíteni?

Figyelt kérdés
Egy Asus k53s-em van és szeretnék bele 4giga ramot még belerakni. Megoldható? Tanácsokat is elfogadok!

2014. ápr. 1. 20:22
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha van szabad slot, akkor igen. Nyisd ki az alját és nézd meg.
2014. ápr. 1. 20:24
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Azért írtam ki mert nem értek ehhez tehát tuti szervízbe csináltatnám, csak nem akarok potyára bemenni és mivel garanciás még így bele se akarok nyúlni emiatt írtam le az adatait hátha valaki ismeri és tudja.
2014. ápr. 1. 20:26
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ne vidd szervizbe, nettó lehúzás. Több ezret elkérnének érte pofátlanul, mikor egy 20 másodperces munka, apukád/barátod/szomszéd egy kösziért meg tudja csinálni. :)
2014. ápr. 1. 20:32
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm (:
2014. ápr. 1. 20:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Elsőnek üzenném, hogy laptopnál nem feltétlenül csak a slot-ok szabnak határt a bővítésnek.

Ha DDR2-es, akkor összesen 4 giga RAM-ot fog kezelni a gép. Tudtommal ez a laptop DDR3-as foglalatokkal rendelkezik, de "csak" 1333 MHz-es teljesítményre képes.

2014. ápr. 2. 16:58
 6/7 A kérdező kommentje:
És ez mit jelent nekem?
2014. ápr. 5. 11:21
 7/7 anonim ***** válasza:

Meglepő módon a RAM-nál sem csak a méret fontos, hanem a sebesség is. Minnál magasabb frekvenciatartományban dolgozik, annál gyorsabb.

Asszem' DDR3-as RAM-bók még van 600 és 800 MHz-es is, ezekkel nem érdemes foglalkozni. Ezek felett van 10xx, 1333 és 1866(?) MHz-es, Ezek közül érdemes mazsolázgatni. Első körben javasolt megnézni, hogy a laptopodban lévő RAM milyen darab, mert, ha teszem azt, 800 MHz-es, akkor felesleges 1800-ast venni, úgy is lehúzza 800-ra az órajelet.

Igazból annyit jelent neked, hogy 1333 MHz-es RAM-nál komolyabbat (és persze itt már az ár is magasabb) nem érdemes venni, mert a gép nem fogja kihasználni.

2014. ápr. 5. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!