Mikrofon? De milyen? Dinamikus - kondenzátor? Keverőpultba és pl fényképezőgépbe is mindkettőt betehetem?
Egyáltalán mi a különbség a kettő között?
Ha van egy külső MIC bemenetes fényképezőgép, abba bármelyiket betehetem?
Akár mindkettőt is egyszerre, és akár keverővel is, csak a végét alakítsam 3,5-es jacknek?
és a gép műszaki leírásában nincs semmi, csak ez, hogy "3,5-es stereo jack dugóval csatlakoztathat külső mikrofont", slusz ennyi.
na de mégis milyet? vagy ezek szerint tök mindegy? és biztos én vagyok a hülye, de egy mikrofon eleve hogy lehet stereo? mert ami van nekem, az elég profi mikrofon, de mono a vége, azaz semmit se értek
Pedig van olyan, hogy sztereó mikrofon:
De ez nem jelenti azt, hogy mindenképp stereot kell venned, a mono is mūködni fog csak mono hangja lesz.
Továbbá szerintem dinamikusat vegyél, a kondenzáorosokhoz kell egy állandó tápfeszültség, amit szetintem a fényképezõ nem fog kiadni. (Keverõn erre külön gomb van.)
Milyen fényképezőgéped, milyen keverőd és milyen mikrofonod van?
Mikrofonból van olyan ami saját táppal táplálható és van olyan ami fantom tápot igényel...
Dinamikusból Shure elég profi rádiós van, a kondenzator pedig AKG.
Na de ha a kondenzatort bedugom a keverőbe, akkor nagyon eltorzítja mindkét (!) mikrofon kijövő hangját, de az is igaz, hogy ez nem kap kívülről sehonnan + tápot.
Aki azt mondta h dinamikust, na oké, de kipróbáltuk, és a dinamikus meg iszonyatosan halk. De nem értem, hogy se Ohm számot se semmit nem adnak meg. Keverő meg fogalmam sincs, egy 2 csatornás jack-bemenetes elég egyszerű keverő, de semmi márkajelzést nem látok rajta. Viszont ha a kondenzátor mikrofonhoz tényleg kell külső táp, akkor ne is csodálkozzak, ha torz lesz a végeredmény, mert eddig ilyet még nem próbáltunk, csak olyat, hogy 2 dinamikus volt bekötve, és azzal tökéletes volt. Ez nem tud kiadni feszültséget egyébként.
De a + feszültséggel az a kérdésem még, hogy ha én így kívülről adok neki tápot, nem fogja tönkretenni a fényképezőgépet? mert így táp nélkül végül is működik, de csak ha nem toldom meg a kábelt, azaz kb 5 m hosszú kábellal, na de szeretném azért még kb 20 m-el megtoldani, úgy meg már iszonyúan halk. ez a táp hiánya miatt van?
igen tudom, vannak stereo mikrofonok, na de igazából azok nem csak álstereók? azaz dualmonók?
meg hát ebben a szeterózásban azt nem értem, hogy mi értelme lenne egy emberi beszédet agy közvetlen bele a mikrofonba szeterósítani? eskü nem értem :(
most ennyit tudtam, a mikrofonon csak ennyi látható.
estére megpróbálom a dobozát előkeríteni, azon van pontos típus.
Nem tudod milyen fényképeződ van? érdekes...
Valamelyik előzőnek: pont az ilyen 3,5-ös sztereó mikrofonbemenetes készülékek szoktak kiadni a jackre 3...5V tápot, mert gyakorlatilag az összes 3,5-ös csatlakozójú mikrofon kondenzátormikrofon. Igen, az asztali PC-k és a laptopok mikrofonbemenete is ad ki tápot.
Nem keverendő össze ez a táp a profi keverők XLR mikrofon-bemeneteire kiadott 48...52V közötti fantom-tápjával, ott a + és - pontra is kiadják a földhöz képest a tápot, viszont a + - közt nincs potenciálkülönbség, ezért lehet gond nélkül fantomtápos mikrofonbemenetre szimmetrikus dinamikus mikrofont dugni.
komolyan nem értem ... ha kötözködni jön ide vki, akkor minek válaszol? főleg h többféle készülékről is szó van azaz tök hiába kapok esetleg fix választ erre vagy arra, ha aztán jöhet a másikra vonatkozóan is. tehát engem ez elméletileg érdekelne, hogy mégis mitől függ ...
(egyébként biztos vicces neked, de fogalmam sincs, hol a doboza ezeknek a kütyüknek és magán a készüléken csak a márkanév van feltüntetve, semmi közelebbi típus, akármi ... ez van)
íme egy kép, na ez is jó kérdés, ugyanis a szaküzlet állítólagos szakértőjének sincs fogalma, annál jobbat nem tudott, minthogy vigyem be mindegyik mikrofont és kipróbáljuk
ide milyet tennétek?
és még annyi, hogy próbáltam én pl számítógéppel is a dinamikus mikrofont de kb meg se nyekkent, csak ha közelről bele ordítottam. úgyh tuti nem mindegy sztem, na csak a kondi esetén meg egy vagon kérdés merül fel (kábelhossz pl)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!