Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Tehetek egy kondenzátorral...

Tehetek egy kondenzátorral többet?

Figyelt kérdés
üdv! építettem egy lézert dvd íróból. működik eddig rendesen,de sokat olvastam róla,hogy nagyon érzékeny dióda van bennük és akár egy kisebb áramingadozástól,úgynevezett "tüskétől" is tönkremehetnek. a kapcsolásban van egy kondenzátor,ami elvileg kiszűri az ilyen pl bekapcsolási tüskét de én arra gondoltam,hogy betennék még egy ilyet... nem lenne tőle baj? esetleg egy kerámia kondira gondoltam (most elektrolit van)... köszi a választ előre is!

2014. jan. 5. 09:25
 1/6 A kérdező kommentje:

[link]

ezt a kapcsolást csináltam meg hozzá. a dióda elé szeretném tenni...

2014. jan. 5. 09:27
 2/6 anonim ***** válasza:

Egy 100 nF elég oda.

Amúgy nem lesz baja, nem kell parázni.

Inkább tedd stabilizált szűrt tápra, annak több haszna van.

2014. jan. 5. 09:52
 3/6 A kérdező kommentje:

sajnos szűrt tápom csak egy trafó van egyenirányítva egy kondival... de ha ez kevés van egy 7812-es ic-m ezzel meg hozzá való kapcsolással/kondikkal elég szűrt lesz a táp? :)

nem is csak a lézert féltem,hanem szeretem kicsit túlbonyolítani a dolgokat és többet megtanulni a témáról! kösz a gyors választ!

2014. jan. 5. 10:03
 4/6 A kérdező kommentje:
ja és máshonnan leszedett kapcsolásnál (ugyan ez az lm317)47 mikrofarádos kondit írtak! az nem lenne túl sok?
2014. jan. 5. 10:06
 5/6 anonim ***** válasza:
A 78xx már közelebb visz a megoldáshoz.
2014. jan. 5. 10:14
 6/6 A kérdező kommentje:
oké, köszönöm!
2014. jan. 5. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!