Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Vettem a szomszédomtól egy...

Vettem a szomszédomtól egy usb-s internet modemet. Azt használom, gondolom tudja a modem adatait. Hozzátud így férni az adataimhoz?

Figyelt kérdés

2014. febr. 28. 21:42
 1/6 Tengor ***** válasza:

Ha ügyes a szomszéd, akkor nincs szüksége a modem adataira, hogy hozzáférjen a gépedhez.

Más esetekben pedig nem tud hozzáférni.

2014. márc. 1. 08:36
 2/6 A kérdező kommentje:

Más módon is hozzá férhetnek-e szerint az adataimhoz?

Ha igen hogyan és ez ellen hogyan lehet védekezni mi a megoldás?

2014. márc. 3. 08:43
 3/6 Tengor ***** válasza:

Amelyik gép rajta lóg az interneten és/vagy írható/olvasható adathordozót használnak rajta, annak az adataihoz hozzá lehet férni.

A bejutást nehezíti, ha routert és/vagy hardveres tűzfalat használsz. Ezen kívül érdemes a PC-re is feltenni egy tűzfalat, ami ellenőrizni tudja a futó szoftvereket. Ha az operációs rendszered mindig naprakész (nem kapcsolod ki az automatikus frissítést) akkor az olyan támadások, amik a már felfedett hibákat használják ki, nem hajthatók végre.

Ha jogtiszta szoftvereket használsz és nem aktivátorokat, key generátorokat, crackeket akkor nem fenyeget a veszély, hogy ezeken keresztül összeszedsz valamit.

2014. márc. 3. 09:12
 4/6 A kérdező kommentje:

Ezekhez csak akkor tudnak hozzáférni,ha valahogy bemennek a lakásba?

mivel a gép a házban van és ezek a kelékek benne vannak.

vagy -e nélkül is lehetséges?

2014. márc. 5. 07:59
 5/6 Tengor ***** válasza:
A fizikai hozzáférés a géphez (bemennek a lakásba) nagyban könnyíti a behatolók dolgát, de anélkül is be lehet hatolni egy gépbe.
2014. márc. 5. 08:02
 6/6 A kérdező kommentje:

Engem csak az a része érdekel,mert a lakásba nem engedek be senkit.

És szinte igy is tudják mit csinálok.

ez nekem a furcsa ezért tetem fel a kérdést is mert méár nem tudom mire gondoljak.

2014. márc. 5. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!