Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Számítógépemen Windows XP...

Számítógépemen Windows XP van, túlzottan hosszas a betöltés ideje indításkor. Hogyan tudnám gyorsítani a betöltést?

Figyelt kérdés
2014. jan. 29. 07:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
66%

egy sort írtál,ebből senki ki nem találja,hogy mi vezetett oda,hogy lassan indul a te XP-d,

-de ha egy sorban kéne válaszolni,akkor én azt írnám :

Újratelepítés .

2014. jan. 29. 07:20
 2/14 A kérdező kommentje:
Amúgy gyorsan válaszol a parancsra, csak az indítás túl hosszú időt vesz fel.
2014. jan. 29. 07:41
 3/14 anonim ***** válasza:

A töredezettségmentesítés segíteni szokott.

Nemrég olvastam a PC fórumon, hogy a biztonsági rések betömése a frissítésekben sok időt és erőforrást vesz igénybe az indításkor. Saját tapasztalatom is ez.

Újratelepítésnél. Kb. fél éve a biztonsági frissítéseket kikapcsoltam, azóta pillanatok alatt betölt, hibátlanul működik. Míg be volt kapcsolva, néhány jogtiszta szoftvert is biztonsági kockázatnak tekintett, és blokkolta. Többek között a vírusirtót is.

2014. jan. 29. 07:42
 4/14 A kérdező kommentje:
Apropó: a gépet egy barátomtól kaptam, amúgy nem sokat tudok róla de mint írtam eléggé jól reagál a parancsra.
2014. jan. 29. 07:45
 5/14 anonim ***** válasza:

Én használok egy ilyen programot: [link]

hetente egyszer lefuttatom(néhány perc) és rendben tartja a rendszert. Van benne Startup Manager is, és magyar nyelv is.

2014. jan. 29. 07:50
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg azt is,hogy milyen programok indulnak automatikusan a gép indításakor.
2014. jan. 29. 08:06
 7/14 anonim ***** válasza:
A RevoUninstaller-ben ki tudod kapcsolni a fölöslegesen induló szoftvereket.
2014. jan. 29. 08:58
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Vagy futtatod az "msconfig" parancsot, ott is ki tudod kapcsolni az induló programok listáját.

CCleaner-el töröld a hulladékot, majd javítsd a r. hibákat. Addig csináld a műveletet, még keresésnél egy hibát se talál.

2014. jan. 29. 10:22
 9/14 Wadmalac ***** válasza:
100%

Ha avast víruskereső van rajta, sürgősen rakjál fel helyette valami jobbat. Tapasztalatom szerint a botolást állatira belassítja.

Minél kevesebb autostart progi legyen.

Ne legyen töredezett a rendszervinyó.

Takaríts hetente a ccleanerrel.

De sajnos mindez csak tüneti kezelés. Az xp eleve elrendeltetett módon megdöglik egy idő után.

2014. jan. 29. 11:20
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítőkész válaszokat, jóindulatokat.
2014. jan. 29. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!