Számítógépemen Windows XP van, túlzottan hosszas a betöltés ideje indításkor. Hogyan tudnám gyorsítani a betöltést?
egy sort írtál,ebből senki ki nem találja,hogy mi vezetett oda,hogy lassan indul a te XP-d,
-de ha egy sorban kéne válaszolni,akkor én azt írnám :
Újratelepítés .
A töredezettségmentesítés segíteni szokott.
Nemrég olvastam a PC fórumon, hogy a biztonsági rések betömése a frissítésekben sok időt és erőforrást vesz igénybe az indításkor. Saját tapasztalatom is ez.
Újratelepítésnél. Kb. fél éve a biztonsági frissítéseket kikapcsoltam, azóta pillanatok alatt betölt, hibátlanul működik. Míg be volt kapcsolva, néhány jogtiszta szoftvert is biztonsági kockázatnak tekintett, és blokkolta. Többek között a vírusirtót is.
Én használok egy ilyen programot: [link]
hetente egyszer lefuttatom(néhány perc) és rendben tartja a rendszert. Van benne Startup Manager is, és magyar nyelv is.
Vagy futtatod az "msconfig" parancsot, ott is ki tudod kapcsolni az induló programok listáját.
CCleaner-el töröld a hulladékot, majd javítsd a r. hibákat. Addig csináld a műveletet, még keresésnél egy hibát se talál.
Ha avast víruskereső van rajta, sürgősen rakjál fel helyette valami jobbat. Tapasztalatom szerint a botolást állatira belassítja.
Minél kevesebb autostart progi legyen.
Ne legyen töredezett a rendszervinyó.
Takaríts hetente a ccleanerrel.
De sajnos mindez csak tüneti kezelés. Az xp eleve elrendeltetett módon megdöglik egy idő után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!