Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen kamerát ajánlotok egy...

Milyen kamerát ajánlotok egy panel lakás bejáratának és az előtte levő tér figyelésére, lopás ellen?

Figyelt kérdés
A lakás bejárati ajtója és a rács között van kb egy 1x2m-es tér, ahol eddig 2 bicikli volt. Feltörték a rácsot és ellopták a két biciklit, a biztositó nem fizetett, mondván az lakáson kivül volt. Nemrég újabb lopást észleltünk, a rács és ajtó közötti helyen tartottunk pár üditőt, azt bottal kipiszkálták és elfutottak. Ezért akarok egy mozgásérzékelős kamerát ami bekapcsol ha mozgást érzékel és ezáltal lelepleznénk a tolvajt. Na már most ezzel a videófelvétellel fel lehetne jelenteni? Foglalkoznának vele, mivel hogy ez is a lakáson kivül van? A kamera kb 10000 ft értékben kéne h legyen minden szükséges tartozékkal
2009. nov. 27. 23:32
 1/5 anonim ***** válasza:

Hát, ahogy olvasom a történteket, van egy olyan érzésem, hogy a kamerát is ellopnák... Csoda, hogy a lakásotokat még eddig nem törték fel?... 8-[

Én a helyedben elköltöznék innen!!!

Esetleg érdemes lenne megvizsgálni : talán a vasrácsnak nincs elég jó biztonsági zárja?... Állítólag az a legbiztonságosabb zár, aminek olyan rúd alakú kulcsa van... Vagy vannak mágneses zárbetétek, ami magas biztonsági fokozatú!

Lehetne még szirénás-riasztót felszerelni (betöréskor szirénázik), de tapasztalataim szerint ezek a szirénák akár maguktól is bekapcsolódnak, főleg ha nem vagytok otthon vagy nyaralni mentek és az sem mellékes, hogy mindenki lesz*arja, senki nem fog kijönni a házban megnézni, mi történt, csak magukban dühöngenek majd... (vagyis semmit nem ér)

Azt is elmesélhetem neked, hogyha a lakásodba törnek be és fosztanak ki, azzal sem nagyon foglalkozik a rendőrség... (Lehet, ezért a biztosító már fizetne valamit.)

Szóval : költözz el egy biztonságosabb környékre!

Én Budán lakom egy társasházban, nincs rács a lakásomon, de több holminkat tartjuk kinn a lépcsőházban, sem betörések nincsenek, sem lopások! :D

Igaz, a kaput zárjuk, kaputelefonon csak azt engedik be a lakók, akiket ismernek.

2009. nov. 28. 00:09
 2/5 anonim ***** válasza:

én is azon agyaltam ,hogy kiépítek egy kamerarendszert az ajtóba, olyat ami netre küldi fel a képeket, stb.

viszont páran ismerősök figyelmeztettek, hogy ennyire nem egyszerű. jogilag. A háztól engedélyt kell kérni valszeg, a többi lakótól, láthatóan ki kell írni, hogy kamerával megfigyelt terület, stb, ennek utána kell nézni, mert téged büntetnek meg, tudod, itt nem a te jogaid számítanak ebben az országban.

2009. nov. 28. 00:19
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem az nem megoldás, hogy költözz el az ország másik végébe, csak emiatt.

Szinte nem tudsz olyan helyet mondani a világon, ahol ne lennének lopások, betörések.

Szerintem a kamerával sem lehet sokra menni. Jó, lehet, hogy van némi visszatartó ereje, de ha látszik a felvételeken egy teljesen ismeretlen ember, ahogy elvisz ezt-azt, azzal nem sokra mész. Nem tudod a nevét, címét, tehát kit jelentesz fel? Ugyan úgy ismeretlen tettest, mint kamerakép nélkül.

2009. nov. 28. 06:59
 4/5 anonim ***** válasza:

Sztem meg elég ha csak egy matricát veszel

"kamerával megfigyelt terület" a rácsra meg tegyél ABUS

lakatot vagy zárat.

2009. nov. 28. 10:51
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2009. nov. 28. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!