AZ ENERGY SAVER PRO készülékről tudnátok véleményt mondani, valóban csökkent a villanyszámlátok a használatával?
Ez a típusú gép azt tudja, hogy amikor egy kapcsolóüzemű eszközt (pl. mosógép motort) bekapcsol az ember, akkor van egy néhány miliszekundumos túláramos felfutás, ami elégtelen a biztosító kioldásához, de a felvett teljesítmény hirtelen sok lesz egy pillanatig. Az eszköz ezeket a megugrásokat simítja el, ha a villanyóra és a fogyasztó között foglal helyet. Legalábbis ezt a leírást szokták róla adni. (Nem próbáltam még.)
Ez csak a motor jellegű fogyasztóknál, fűtőszálaknál, munkagépeknél működik, így egy nem kapcsolóüzemű plazmatévé fogyasztásában semmi változást nem okoz!!!
Az említett eszközök esetén a lehetséges megtakarításban 10% alatt a reális, így a teljes számla mondjuk 5%-a, ami ténylegesen megtakarítás, más változást nem nagyon fogsz tapasztalni.
Másrészt ilyen eszközt 2-3-4 ezer forintért lehet kapni, tehát 18-ért bődületesen drága!
Szerintem is csak beetetés, akár az On-line Salary Solution!
Bedőltem, megszívtam.
Ha tényleg csak az indulási áramlökést csillapitja, akkor az észrevehetetlen fogyasztás csökkenést okozhat csak. Gyakorlatilag nullát. De abban a fika áramkörben semmi olyan elem nincs, ami ezt képes lenne elvégezni.
Egyébként ezt hivnák lágyinditónak, de azt inkább a hálózat védelme érdekében szokták alkalmazni és jellemzően nem háztartási környezetben. Bár pl. az asztali körfűrészemben is van ilyen és nagyon jó ... hogy nem kell a biztositékhoz rohangálni :-).
A plazmatv (tápegysége) egyébként jellemzően kapcsolóüzemű, de ennek szerintem semmi köze a tárgyhoz, úgymint a fázisjavitásnak sem a villany fogyasztáshoz.
Szerintem az ilyen ES PRO témákat bűnügyként kellene kezelni, merthogy tiszta csalás az egész.
5-ös nálad egy villamos forgógépnek mióta van köze a kapcsoló üzemhez? :D:D:D Azt se tudod mi az a kapcsoló üzem...
Megjegyzem, az indításhoz szükséges többlet energiát mindenképpen fel kell vennie a fogyasztónak, ezt esetleg időben lehet elnyújtani, hogy ne legyen akkora bekapcsolási áram. De attól még az eredő felvett energia megmarad.
Ez a cucc úgy működik, hogy a villamos forgógépek, és egyéb induktív jellegű fogyasztók felvett meddő teljesítményét csökkenti. Ez jó üzlet, csak a szolgáltatónak. Mivel a villanyórád csak a hatásos felvett teljesítményt méri, a meddőt nem.
El tudom képzelni, hogy valamelyik nagy energiaszolgáltató indította el ennek a vacaknak a gyártását, hogy csökkentse a szükséges energia termelést úgy, hogy a fogyasztókon ugyan úgy be tudja hajtani a villany árát ahogy eddig. 21. század egyik legnagyobb parasztvakítása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!