Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hifi hangfalak leégése?

Hifi hangfalak leégése?

Figyelt kérdés
Hello,kérdezném hogy vettem 1 pár 8 ohmos 60 wattos hangfalat ,rákötöm a hifimre ami 8 omhos ,107 wattos,mennyi az esélye hogy leég a két hangfalam mert már voltam így,ezért vettem ezeket a hangfalakat ?

2013. okt. 14. 23:48
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

"mennyi az esélye hogy leég a két hangfalam mert már voltam így"

Így nálad kb. 100% a valószínűsége, hogy ez is gallyra megy...

2013. okt. 14. 23:54
 2/8 anonim ***** válasza:

A watt szám a hangfalak esetében maximum nagyobb lehet mint maga a hifi vagyis az erősítő teljesítménye. Az ohm-mal nincs gond abból több nem lehet a hangfalé. De ezt mg egy általános iskolás gyerek is megmondja aki már járt fizika órán pont ennél az anyagrésznél hogy teljesen egyértelmű hogy ezzel lefőzöd a hangfalakat. mert alapból nagyobb terhelést kap.

Azért nem igaz hogy logikusan ezt nem lehet végig gondolni. Miért nem a gyárit használod? Mindig az a jó amit adnak hozzá.

2013. okt. 14. 23:57
 3/8 A kérdező kommentje:
értem azért kérdeztem,mert 30 wattos hangfalak égtek le de csak ha maxra tekertem 2 volt belőle, szóval ezt nem fogom maxon hallgatni .
2013. okt. 14. 23:59
 4/8 A kérdező kommentje:
de ilyen kor nem osztodik el úgy értem,hogy 2 60 watt 120 watt,és 100 watt a teljesítménye a hifinek vagy hülyeség ez ?
2013. okt. 15. 00:00
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Fél hangerőn vszeg nem fog leégni, de 2/3 hangerőig is még bírhatja.

De amúgy sztem ha óvatosan emeled a hangerőt (és nem v süket), akkor hallható is az, hogy mikor kezd el torzítani, és akkor vedd vissza.

2013. okt. 15. 00:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Akár 1 wattos hangszórókat is köthetsz rá, ha óvatosan kezeled a hangerőszabályzót.
2013. okt. 15. 06:27
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha némi ÉRZÉKKEL hajtanád a hangdobozokat (és a hangdobozok nem a lexarabb kínai cuccok), akkor nem lenne baj. Csakhogy félő, hogy te "adunk a pofájának" stílusban hajtod és kiheréled őket, majdnem biztosan...

Ezért szokás mondani, hogy a hangsugárzó terhelhetősége 2-3 szorosa legyen az erősítő teljesítményének...

2013. okt. 17. 21:04
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem igaz, az erősítő teljesítménye legyen 2-3xosa a hangfalénak.

Ez a hangfal legyen 2-3xosa az erősítőnek, nagy büdös ókori baromság...

Ha egy erősítőt tápfesz fölött hajtassz, torzít, négyszögesedik a jel. Ha te egy 50 wattos erősítőt hajtasz már négyszög jelet kipréselve belőle, egy 500 wattos hangszórót is megölsz vele. Hangszóró legnagyobb ellensége a torz, négyszöges jel és az egyenfeszültség.

Egy 50 wattos foly. terhelhetőségű hangszórót folyamatosan, zenével terhelhetsz 100-150 wattal is, rövid ideig ha tiszta a jel, 2-300 wattal is, nem lesz baja.

Mindig az erősítő legyen legalább akkora, mint a hangszóró RMS terhelhetősége, de akár 2x akkora is lehet. Előbb ég le a cuccmók, ha fordítva használod...

2013. nov. 4. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!