A hangfalak belső kitöltésére, milyen anyagot szoktak használi? A vatta az jó?
Én méteráruboltban szoktam vatelint venni és csak bélelek vele, nem tömöm ki. A felesleges visszaverődési felharmonikusokat az is elnyeli, de a mélyekhez szükséges légtérfogatot meghagyja.
Ha nagyon "döngős" hordóhang van, akkor lehet vattázni. Annak a fő oka viszont nem a légtérfogat szokott lenni, hanem a rezonáló dobozfalak. Az meg hangfal-konstrukciós hiba. Bandpasst kitömni értelmetlen.
Még egy szavazat a vatelinre. Én is azt használom. Zárt doboznál lazán fel lehet tölteni az egészet, ha reflex, akkor pedig fontos, hogy csak bélelni szabad. De ismerek olyat, aki régi paplan bélésével töltötte ki.
(Egyébként a hangfalakat nem kell kitölteni semmivel. Tudom, ma már mindenki hangfalnak hívja az összes hangsugárzót, de ha mér építesz, legyél szabatos, és ne hangfalnak hívd. A hangfal az hangfal, a hangdoboz meg nem hangfal. A hangsugárzó meg a gyűjtőnevük.)
Dunnákat, párnákat, kacsatollat, libatollat, és mindenféle tollakat ...
:)
Apropó vatelin bélés. Én anno sziloplaszttal ragasztottam fel a falakra a vatelint. Tökéletes megoldás, de nem ajánlom senkinek, akinek nincs ott hon aktív szenes gázmaszkja.
Szó szerint sírtam az ecetsavtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!