Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hangfalak osszekotese? Help!

Hangfalak osszekotese? Help!

Figyelt kérdés

Nem ertek az elektronikahoz, hangfalakhoz...Van egy pioneer erositom es ket sal 85 W os hangfalam ... ezek ossze vannak kotve es jol szolnak de kellene egy melynyomo/melylada is...

Ha vennek egyet akkor hogyan kotnem ossze a cuccokat ? Mit mibe kell kotni (bedugni) ?? pls kezdo vagyok

2011. febr. 16. 15:15
1 2
 1/13 anonim válasza:
Ha teheted,aktív ládát vegyél.Asszem az sal gyárt olyat.Erősítővel van szerelve.
2011. febr. 16. 16:41
 2/13 anonim válasza:
Hello ez nem ilyen egyszerű pontosan milyen erősitőd van milyen hangfalakkal hány ohmosak milyen mély ládát akarsz stb.Én foglalkozom mély láda épitésével de ha gyári mélyládát veszel azt is segithetek bekötni de az adatokat ird le.
2011. febr. 16. 18:23
 3/13 A kérdező kommentje:
Hat mondom h nemtudom .. az erosito 8 Ohm a hangfalak 4-4Ohm osak ..mast nemnagyon tudok mondani .. esetleg ajanlj valami ladat , amejiket konnyebb 'beszerelni'.
2011. febr. 16. 18:55
 4/13 anonim válasza:

Szia!

Nézd meg az erősítőd hátfalát, milyen típusú.

Hány utas a hangfal? ( Mennyi hangszóró van benne és mekkorák) 1-2-3-5-6 ? Mennyi?

85W leadott teljesítmény mellett, nemigen kellene mélyláda.

Hacsak nem modern erősítőd van akkor tuti nem tudod csak úgy bekötni a csak pusztán mélyládát.

2011. febr. 19. 09:47
 5/13 A kérdező kommentje:
A baratom cuccairol van szo .. tehat nem tudom megnezni... de amugy nem a hanggal/hanzassal van baj hanem a melyhanggal .. tehat nincs meg az a jo basszus , ami megszokot pl egy 5.1 subwoofer-nel.. ez lenne a kerdes h h lenne meg az .? egy melyladaval ?
2011. febr. 20. 09:02
 6/13 A kérdező kommentje:
Maskepp 2 hangfal van bekotve ( tobbet nem is lehet) ket 85 W-os Sal ..( az erosito pioneer amint mar irtam es regebbi fajta)
2011. febr. 20. 09:05
 7/13 anonim válasza:

A mélyhang hiánya igazából azt az ötletet adja nekem.

( Már ha ragaszkodsz a dübörgő mélyhez.)

5.1-et felejtsd el.

-1. problematika Hány utas a hangfal van e benne mélysugárzó vagy reflexcső, ezek képeinek nézz utána guglin. Mert ha sima kétutas nem frekvenciosztott akkor ezért nincsen mert a hangfalba eleve nincsen mély.

Úgy kell kinéznie egy normális 3 utasnak hogy egy kicsi egy közepes és egy nagy hangszóró esetleg egy csővel.

Ha ez nincsen akkor új hangfalat kell beszerezni, másképpen nem megy, mivel ha rá is kötsz egy mélyládát nem fog szólni. ( Nem az a technológia ugyanis) ha igen akkor meg borzalmas lesz.

2. Ha ez megvan akkor lehet tönkrement a mélysugárzó, rakj rá egy basszusos zenét ( techno, rap..stb) és nézd meg mozog e a hangsugárzó, ha nem akkor miért nem bveszakadt/nincsen bekötve oldott a forrasztás..stb.

3. A legbagatelebb megoldás ha egyik sem hibádzik, az equalizer, winampban az equalizerre van egy olyan opció ami full bass-t jelent lényege hogy a mélyeket kiemeli többek között ha nincsen meg akkor bármilyen szoftveres equalizeren formálj egy középen kezdődő V alakot ekkor lesz max basszus.

De ezek csak ötletek, mivel a pioneernak is rengeteg erősítője volt azzal hogy régi nemigen tudok mit kezdeni. Meg hogy SAL hangfal.

Bocs de ez ugyan olyan mintha mondanám hogy nekem van egy mercedesem... ( 30 éves dieselpusztító rozsdahalmaz vagy az új slk.. nem mindegy)

2011. febr. 22. 09:14
 8/13 A kérdező kommentje:

oke .. koszi avalaszt . mondtam h nemertek hozza :D:D

Maskepp semmi baj nins vele es jol szolnak es az equalizerek is jol vannak allitva . nekem csak aza "tiszta" basszus hianyzik , amint mar mondtam pl egy 5.1 nel ..( uncsimnak van eg yphlipsz 5.1 e es annak a melynyomoja aljan van egy ijen memran es annak nagyon tetszik a hangzasa..tisztabb az egesz

2011. febr. 22. 16:38
 9/13 A kérdező kommentje:
[link] ebbol a hangfalbol vaan 2 db .. ha erdekel :D
2011. febr. 22. 16:40
 10/13 A kérdező kommentje:

az emitett 5.1 meg : [link]

(70 w)

2011. febr. 22. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!