Mi lehet a baja a laptopomnak?
Van egy Dell Vostro laptopom. 1 hónapja kaptam. Használt volt (1 éves). Ma valami baja van. Mikor bekapcsolom nem jönnek be az ikonok kb 20 percig. Más esetben meg Active Desktop visszaállítása jön be fehér háttérrel. Mikor rákattintok a böngészőre (Mozilla Firefox) rá kb 30 perce jön be vagy nem is jön be. Minden lefagy (nem válaszol). a tálca is le szokott fagyni. Ha egy mappába be akarok lépni az is kb 10 percre rá jön be. Semmilyen játékot nem nyit meg. Egyszerűen nem tudom, hogy mi lehet a baja. Az egér az sohasem fagy le. Tegnap még minden kafán működött.
Az OS az Windows XP Professional.
Bocsi ha hosszú lett. Válaszokat előre is köszi.
Szerezz egy barátodtól egy linux Live cd-t.
Nem kell félni tőle semmi gondot nem fog okozni a gépeden.
Azt tedd be az olvasóba és indítsd el a gépet róla.
Ha cd-ről nem bootol, akkor állítsd át a Bios-ban.
Várd meg míg elindul a gép róla.
Majd, ha minden működik rajt, akkor kizárhatod a lapos hibáját.Ebben az esetben az eredeti rendszert kell újra raknod.
Bár az Xp jövőre már kukás lesz, de ha ragaszkodsz hozzá, akkor lehet még szenvedni vele, esetleg másban is gondolkozhatsz!
Segítenétek, hogy hogyan lehetne újrarakni a windowst? Mert én abszolút nem tudom, hogy hogyan kell? Nehéz vagy könnyű? Miket kell letölteni hozzá?
Windows 7 és xp is jó lenne.
Nem tudjuk mi van a gépedben, mert a Vostro egy sorozat, így csak levegőben írva:
Ha van benne minimum 2 giga memória mehet rá Windows 7.
Letölteni nem kell, nyilván megvetted a boltban, és azt használod, ezen az oldalon nem beszélünk holmi letöltögetésről :-)
Tehát elsőként lemented a gépről az adataidat mindent ami kell, mert minden el fog veszni azon a partición amin a Win van most. Fogod a megvett W7 DVD-t beteszed a gépbe és bebootolsz róla. Grafikus menüje van, olyan mintha a windowst használnád.
Megkérdezi hova telepítsen válaszd ki (ha egy partició van akkor nincs választásod ha több akkor a rendszer) töröld le, hozd létre újra és mehet a telepítés. Baromi egyszerű mert megy magától. Néha megáll megkérdezi a pontos időt, a felhasználó nevét, de értelemszerűen kitöltöd.
Ha feltelepedett, akkor megkeresed a drivereket a gép alkatrészeihez és kész is vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!