Mahhoo3-3 kérdése:

Megrázott az áram!?

Figyelt kérdés
Most megrázott az áram. Saját hülyeségemből, szétszedtem 1 töltőt és még valahogy volt bene áram. Ûgy megrázott.. Rázkódtam egyet. Menjek orvoshoz? Mit csináljak? Sürgős!!!

2013. márc. 22. 12:28
1 2
 11/16 anonim válasza:

Van akit meg egyszer rázott meg és már nem él :-(

Engem is rázott meg már sokszor és mázlistának tartom magam, de volt is már bajom amkior 1hétre rá rosszul lettem ebből kifolyólag!

Volt egy villanyszerelő szaki ismerősöm, nyugdíj előtt állt már. Mindig ráfogott a fázisra így ellenőrizte van vagy nincs. Sérv műtét miatt korházban volt egy hónapig nem dolgozott. Amikor visszament dolgozni megint ráfogott és többé már nem.

OKA: Amíg nem dolgozott elpuhult, elvékonyodott az ujján a bőr és már nem szigetelt annyira mint amikor kérgesre dolgozta a kezét.

2013. márc. 22. 15:54
 12/16 anonim ***** válasza:
Ha megráz az áram,akkor megalvadhat a véred de csak akkor ha hosszabb ideig ráz.Akkor kell orvoshoz menni vagy hivni a mentőt.Ha csak egy pillanatra ráz az nem "veszélyes".
2013. márc. 22. 16:16
 13/16 A kérdező kommentje:
Nem volt bedugva. Hozzáértem, és fénysebességgel kaptam el onnan a kezem. Pontosan a középső ujjamat rázta meg. 15 perc után már nem fájt. 13 éves vagyok. Doki muszály? És milyen orvos? Sebészet?
2013. márc. 22. 19:43
 14/16 A kérdező kommentje:

Később anyukám elvette hogy kidobja, és őt is megrázta. Lehet baja?

Gondolom én már levezettem az erős csapást.

2013. márc. 22. 19:45
 15/16 Chello ***** válasza:

Áramütés súlyossága függ a kortól, idegálapottól (pl. izzadtság, fáradtság), padlótól, cipőtől

(Azért, mert az áram a föld felé tart onnan ahol sok van belőle. A föld semleges és az áram "keresi" oda a könnyebb utat. minél jobban el vagy szigetelve annál kisebb az áramütés mértéke. Ezért mivel a madarak a dróton nincsenek összekötve a földdel akkor sem rázhatja meg őket az áram, ha mondjuk nincsen szigetlve a vezeték)

, az érintési felület nagyságától, az érintés szorosságától, az áram alatt töltött időtől, attól, hogy mennyire volt közel a szívhez (bal karról pl. erősebb mint a jobbról.

Áramütés után kerülendő a megerőltetés. Előfordul, hogy a balesetet átélt jobban lesz majd hirtelen ismét rosszul.

2013. márc. 22. 21:39
 16/16 anonim válasza:
Nem lesz bajod! Az csak egy kondi volt! Engem napiszinten ráz kb
2019. ápr. 24. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!