Milyen bridge gépet vegyek?
Kérdésemre, miszerint tükörreflexes vagy bridge, azt írták, utóbbit javasolják (maximum 150.000-ből szeretnék kijönni).
A nagylátószög fontos számomra, a tele sokkal kevésbé. Azt is használom, de kevésbé. Ellenben házakat, épületbelsőt és tájat szoktam fotózni. A kicsi gépbe sokszor nem fér bele elegendő tartalom. Még ne torzítson, de legyen nagy a látószög.
Rendszeresen makrózom: hab, vízcsepp, szirmok minél részletesebben. Itt a kicsi géppel korlátokba ütköztem.
Szeretek gyertyát, lámpát fotózni makróban, expozíciókorrekció minimumra vétele mellett. Ugye jól gondolom, hogy ha ezek a témák a kicsi kompaktnak nem ügy, akkor egy bridge-nek főként nem?
Mozgó tárgyak maximum állatok, vagy jó fényviszonyok mellett járművek. Nem tudom, itt gond-e a bridge lassú autofókusza. A kicsi gépnél ezek a témák azért néha bemozdulnak.
A kicsi kompaktommal áruházban, vagy mesterséges megvilágítású szobában nehéz úgy fotózni vaku nélkül, hogy ne mozduljon be. Jó stabilizátor kellene.
A fényforrások fotózásánál necces lesz a dinamikatartomány és nem lesz egyszerű olyan bridge-et találni ami nagylátónál nem torzít. Én lehet, hogy inkább valami MILC-et néznék, viszont ott ugye megint lassú lehet az AF illetve nincs átnézeti keresőd, szóval ez így elég nehéz történet, mert vagy
a) kicsi a szenzor és jó a makróképesség viszont kicsi a dinamikatartomány és az érzékenységnövelés melletti zajtűrés, de van átnézeti kereső (bridge)
b) nagy a szenzor és ezzel nagyobb a dinamikatartomány viszont, neccesebb makrózni és erre is külön objektív kell, viszont lassú lehet az AF és nincs átnézeti kereső(MILC)
c) nagy a szenzor és ezzel nagyobb a dinamikatartomány viszont, neccesebb makrózni és erre is külön objektív kell (dSLR)
Remélem mégjobban összezavartalak és most már egyáltalán semmi fogalmad nincs arról, hogy mit vegyél, de, hogy azért kicsit hasznos is legyek:
MILC: [link]
dSLR: [link]
Bridge: [link]
(Ha hasznos volt, megköszönök egy zöld kezecskét. :)
Köszönöm!
Sajnos a felsoroltak közül mindet igénylem. Különben nem éri meg venni.
Egy hagyományos égő fotójával lettem harmadik két éve gimis fotópályázaton. Szerencsére kinyomtatva nem látszott a por az égőn. :D
Gyertyát meg mindig szeretek fotózni.
Kompakt tudja, csúcs nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!