Ha letekerem a bojlert akkor mi lesz?
Figyelt kérdés
Villanybojlerünk van és baromi sok a villanyszámla. Az lenne a kérdésem, ha én most letekerem, mert eddig maxon volt, akkor mi lesz? Mi a különbség? Nem lesz olyan meleg a víz? Vagy nem tárol annyit? Vagy mi? De legfontosabb, kevesebbet fog fogyasztani?2009. szept. 15. 14:56
1/6 anonim válasza:
Attól függ mennyire tekered le. Nekünk a 40° a minimum, van ahol 25°. Az a baj hogy hiába van 40°-ra állítva, olyan mintha 70-re lenne téve, pontatlan a termosztát. Az hogy mennyit takarítotok meg azt wattmérővel tudod lemérni, akkor amikor éppen felfűti a vizet. Van egy olyan érzésem hogy nem túl nagy a megtakarítás. Ha hosszútávra terveztek ott, próbáljátok meg a napkollektoros megoldást. Érdemes utánanézni.
2/6 A kérdező kommentje:
Én igazából minél rövidebb távra tervezek, úgyhogy nagyon nem költenék rá, csak érdekelt. Akik csinálták, azoknak nem számított, hogy utána milyen lesz, csak az, hogy abban a pillanatban olcsó legyen és még az olcsón belül sem nézték meg, hogy van-e jobb lehetőség, ami szintén olcsó. Ilyen elven lett felújítva az egész lakás, mondhatom a falra mászok tőle.
2009. szept. 15. 15:09
3/6 anonim válasza:
Nekünk három személyre 60 fokon pont elég, így is magas a villanyszámla. Az ennél magasabb hőmérsékletnél gyorsan elvízkövesedik, kisebb a hatékonysága és tönkre is megy. Még 60 fokon is kétévente szakemberrel vízkőteleníteni kell, kb tízezerért, rengeteg vízkő jön ki belőle. Anódot is kell cserélni benne, különben előbb-utóbb kilyukad a tartály.
4/6 anonim válasza:
Bocs az offért, de tudja valaki, mennyi a maximum fok rajta, meg a közép? Mert az enyém Hajdú, és ahol 3vonal van ott ment eddig, most lejjebb vettem én is a két vonalos részre,hátha kevesebbet fogyaszt. Az egy vonalas már csak langyos lehet...
5/6 anonim válasza:
F: Fagymegelőző, 5 C°
1. 40 C°
2. 60 C°
3. 75 C°
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!