Milyen szakképzésen/eken kell részt vennem ahhoz, hogy számítógépeket, háztartási eszközöket, riasztókat, klímaberendezéseket, tévéket, számítógépes rendszereket karbantarthassak, javíthassak?
Gondolom ehhez több szakképesítést is meg kell szereznem, de, hogy lenne a legajánlatosabb és mellyeket? És ha van pár iskola/tanfolyam amit ajánlani tudtok ahol ezeket megtudom szerezni az is nagy segítség lenne számomra.
Válaszokat előre is köszönöm!
Műszerész és informatikus legalább.
A kérdésed alapján egyiknek sem vagy birtokában.
5-6 év és meg is van.
Ezek elég külön területek. A számítógéprendszer önmagában egy szakma, informatikus vagy rendszergazdai képzés van hozzá, mélységtől függően.
Van biztonságtechnikai képzés is, régen 2 éves OKJ volt, ma nem tudom, hogy lehet rá menni, de oda kellenek az elektronikai alapok (elektrotechnikus szakmunkás, vagy hasonló).
A háztartási eszköz sima elektrotechnikus, vagy villanyszerelő (klímánál az is kellhet, ha a bekötést is meg akarod csinálni).
Szerintem a legjobban a rendszergazdával/informatikussal jársz.
Ez öt-hat szakma helyből. A klíma, a vagyonvédelem, a szórakoztató elektronika, informatikai rendszerek.
Nincs olyan szakma, hogy "óra- és kazánkovács" , pedig te most valami ilyesmit szeretnél. Válaszd ki az egyik szakterületet, és ahhoz akarj érteni, de jól. Aki "mindent tud",az a gyakorlatban semmihez sem ért (tapasztalat).
Nem mennék olyan autószerelőhöz, ahol az van kiírva, hogy "bármilyen típusú gépjármű mindenféle hibájának javítása". Egyszerűen azért, mert ilyen nincs, lehetetlenség.
Egyetemista létedre elég tájékozatlan vagy.
A diplomától nem esnek hasra sehol, és OKJ-s tv szerelő képzés sincs.
Az általad felsoroltak nem kifejezetten rokon szakmák, akkor sem ha számodra annak tűnik mert mindegyikhez áram kell.
A tesóm 4 év alatt úgy szerzett 4 szakmát hogy 2-2 évig két suliba járt egyszerre és különbözeti vizsgákat tett.
Nekem először volt szakmám, azán érettségiztem, utána szereztem még egyet, egy év kedvezményt kaptam rá a háromból.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!