Full csöves gitárerősítő?
Sziasztok!
Tudnátok nekem linkelni egy full csöves kb 5-15W-os gitárerősítő kapcsolást?Otthon gyakorlásra építeném.Vagy jobb lenne inkább egy fél csöves,vagy tranzisztoros?
fél csövesből ezt néztem,de miből szedek 230/125V-os trafót?
Ha nincs még komolyabb tapasztalatod építésben semmiképp se csövessel kezdj, mert kinyírod magad.
Trafót más erősítőből vagy csináltatsz.
Úgy, hogy csöves erősítőkben igen magas feszültségek mászkálnak.
Sokkal veszélyesebb, mint egy tranzisztoros.
Én meg márt olyanra gondoltam,hogy felrobban,sugárzás,vagy valami drasztikusabb :D
Arra azért vigyázok,hogy ne csapjam magam agyon.
Majd utánanézek,hogy van-e itthon valamiben megfelelő trafó,másnem akkor havernál csinálunk.
Elektronikát tanulunk és a haverom öregapja és apja is elektroval foglalkozott/foglalkozik+még van egy tekercselőjük is,de azt nem tudom,hogy még működőképes-e.
Nem olyan trafót csinálnék,hogy összeb@szom oszt jó.Szépen lassan megcsinálom,nem sietek sehova.
Ha jól számoltam akkor nagyon vékony rézdrótra lesz szükség
kb 20W primer:230V 0,09A
szekunder:125V 0,16A
Ehhez muszáj lesz tekercselőgépet használni,de holnap kiszámolok mindent most márt túl fáradt vagyok hozzá :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!