Hogyan tudom megmérni valaminek az ellenállását? Hogy hány Ohm-os?
Figyelt kérdés
18cm átmérőjü hangszóróról van szó (amin nincs jelölve se pozitív se negatív pólus...) a teljesítménye sincs feltüntetve és az ellenállása sem... Egy ilyen kis mérőeszközöm van [link] hogyan tudom vele megmérni?2012. dec. 17. 13:55
1/4 anonim válasza:
Ohm mérőt átállítod OHM 200-as méréshatárra, majd a mérőszindát egyik végre, majd másikat másik végre teszed. Ez lesz neki az ellenállása. Teljesítményét nehezebb megmérni, de nem vészes....
2/4 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm! És az mind1 hogy melyik végét melyikhez értetem? Mert a pólusokat csak a mérőn tudom :S És ami a mérőkén van 3lyuk melyiket melyikbe dugjam (poz,neg)? :S Bocsi a hülye kérdésekért de még életemben nem foglalkoztam ilyemivel.. most meg hát.. kellene nagyon :S
2012. dec. 17. 14:10
3/4 Gugu Gabor válasza:
a multiméteren a feketét a COM jelzésűbe a pirossat a VohmmA jelzésűbe
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítségeteket! Sikerült megmérni 4Ohm :)
2012. dec. 17. 14:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!