Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mit jelent az, hogy valaminek...

Mit jelent az, hogy valaminek xy watt a fogyasztása?

Figyelt kérdés
Ma vettem a teknőseimnek egy vízszűrőt és egy fűtőt, aminek 4,2 illetve 50 W a fogyasztása. Lehet, vagy valószínű, hogy orbitális hülyeséget kérdezek, de lányként annyira nem értek ehhez. Az van ráírva a szűrőre/fűtőre, hogy 4,2 W/ 50 W a fogyasztása. Ha ez a nap minden percében, egy hónapon keresztül megy, mennyivel lesz több a számla?
2011. jan. 11. 19:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Tehát: a vízszűrőnek egy pici villanymororja van,ami 4,2 W-os,a fűtés 50 W-os.

Tételezzük föl,hogy egész nap megy....és kerekítsünk---fölfele

-óránként így 55W

-naopnta 24 x 55W = 1320 W

-1320 W = 1,32 KW

-----1 KWh-->kilowattóra körülbelül 50 ft

-tehát napi 1,32 x 50 ft = 66 ft.

-ez egy hónapban 66 x 30 = 1980 ft

2011. jan. 12. 13:52
 2/5 anonim ***** válasza:

ismét...

Más kérdés,hogy fölfele kerekítettem,valamint nem tudom,mennyi az áram ára pontosan.

Valamint nem ismerem az akvarisztikai készülékeket,elképzelhető,hogy a fűtés CSAK szakaszosan megy,mert egy hőérzékelő ki-be kapcsolja.

Szerintem mindenben a max-szal számoltam..ennél csak kevesebb lehet.

2011. jan. 12. 13:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Valószinűleg sokkal kevesebb lesz, mert az adatok alapján 4,2 Wattól - 50 Wattig kapcsolgat a hőmérséklettől függően, de ha már elég meleg a viz, akkor csak a kisebb teljesitményt használja!
2011. jan. 12. 17:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Lehet,de én azt olvasom ki belőle,hogy vízszűrő...ÉS..egy fűtő(is).
2011. jan. 12. 17:37
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2011. jan. 14. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!