Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » 12 V-ból 4,5 V. Hogyan?

12 V-ból 4,5 V. Hogyan?

Figyelt kérdés
Hogyan tudnám a szivargyújtó foglalatából nyert 12 V feszültséget 4.5 V-á redukálni házilag?
2009. aug. 7. 15:09
 1/5 anonim ***** válasza:
49%
Alkalmazd a kirchhoff törvényt és a feszültségosztó képletét.
2009. aug. 7. 15:13
 2/5 anonim ***** válasza:
4%

Transzformátor?

[link]

[link]

2009. aug. 7. 15:20
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Vannak direkt feszültségredukáló alkatrészek, azthiszem LM317 vagy hasonló a neve. Ahhoz kell még 1-2 ellenállás meg kondenzátor és azzal beállítható a megfelelő kimeneti feszültség. A többit hőként leadja ezért kell rá egy kisebb hűtőborda. Keresgélj a neten és megtalálod a kapcsolást hozzá...
2009. aug. 7. 15:20
 4/5 anonim ***** válasza:
2009. aug. 7. 15:35
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

legegyszerűbben ,ha 120,- Ft-ért (vag yannyiért se ) veszel eg yolyan szivargyújtóü-dugór, ahol 1,5 V-onkánt lehet lépkedni felfele, 1,5 - 3,0 - 4,5 stb .... és akkor elcseszni s etudsz semmit.

Báér felhívom figyelmedet, ezek jórészt terhelét állapotban mért feszültségek, szóval ha vaklami finom műszerre kötöd, könyen elszállhat. Nekem is volt egy iylenem, 12 V kellett neki, na én pont 12 V-ra állítottam, elszállt, aztán én hüly eután amértem rá, és az az elvileg 12 V valójában majdnem 18 V volt. ....

Szóval sztem előtte mérj rá!!!

2009. aug. 7. 16:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!