LED világításhoz mi kell? (többi lenn)
előre szólok hogy én csak kreatív vagyok, de a megvalósításhoz kéne egy kis segítség
szóval a bringa kerekét szeretném kicsit feldobni ,a tervem az hogy kis ledeket fúrok a kerékbe és azt 9V os elemről működtetném csak nem tudom hogy milyen led + ellenállás vagy hogy mi kell ehez egyáltalán ?
remélem valaki érti hogy mit akarok és tud linkelni dolgokat, hogy mi kell nekem ehez a művelethez ,+lenne egy kapcsoló , de azt gondolom csak a + ra kell kötni azt kész :D
remélem érthető volt ,hogy mit akarok és előre köszönöm a segítséget
Érdekes, érdekes, emberedre akadtál bennem :D
Nagy bringás vagyok, és beszélek villanyszerelöül is, csak igy telefonról nehézkes.
Amit a mutatvány elött figyelembe kell venned!!! ha a kerék 36 lyukas, akkor nemtudod úgy megfúrni, pláne nem 6 helyen, hogy ne gyengülne meg szerkezetileg a felni...
De ha ezt vállalod, ám legyen...
Kell elöször is egy szép szál fúró, ami lehetöleg éppen csak nagyobb mint a led. A ledeket érdemes ragaszrópisztollyal rögzíteni a furatokba. Egy kis fizika... Ha van 6db leded, darabonként 3voltosak, azt akárhogy is számolom, nem hajtod el egy 6 voltos telepröl. Kapcsolások.. Ha a ledeket sorba kötöd ( összes pozitivot egy ágba, összes jegativot egy ágba, a felnin a kört bezárod, egy helyen mint azt a rajzod ábrázolja behúzod a föágat a telepröl) az soros kapcsolás. Vele az a probléma, hogy a ledek nem fognak egyenlö fénnyel égni mert a legelsöben elveszik az áranerösség nagy része. Párhuzamos kapcsolás jelenleg megoldhatatlan.. (minden izzót telepre = párh. kapcs). A huzalozás természetesen felniszallag alatt elfér, ha duplafalú felni, akkor még a ledek sem okoznak gondot. Elenállás mint írtad kell, föágba 100Ohm. 3 leddel megoldható a dolog.
Sok sikert!
Ja és a kapcsolót természetesen föágba, negatívra, !!ellenállás Elé!!
(Ha rám hallgatsz, bemész egy Praktikerbe, lehet kapni gumibilincses villogót (700ft) rárakod az agyra, és kész a hangulatvilágítás.. és ebbe nem kell minden este új elem!..)
Reklám helye.. :)
Ez kell neked :) Meg lehet, hogy nekem is :D
De létezik olyan is amivel képet tudsz megjeleniteni, de mobilon nincs türelmem kikeresni. De google a abarátod :D
Kettesével sorba kötöd, és azokat párhuzamosan, ellenállás pedig nem kell.
Kerék nélkül is kipróbálhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!