Miért kapar az e-cigi?
Lehet fura kérdés. Nem rég vettem egy EGO-K 1100-as
e-cigit, közepes erősségű e-liquiddel. Na most az jobban kaparja a torkom, köhögök és szédülök tőle mint a sima cigitől. Hozzáteszem napi 2 doboz normál cigit elszívtam e cigi nélkül. Na a kérdés, hogy ez normális? Mert így hogy esetenként rosszabbul vagyunk tőle mint a sima cigitől, nehéz elhinni hogy egészségesebb.
Attól függ, milyen folyadékkal használod. A folyadék kétféle, illetve ezek keveréke.
Van PG (propilén-glikol)alapú és VG (vegetable glicerine, növényi glicerin) alapú folyadék. Az előre aromásítottak között van, ahol 70-30, vagy 50-50%-ban keverik (vagy tetszőlegesen más is lehet az arány) a PG-t és a VG-t.
Ha olyat vettél, ami PG-ből többet, vagy csak azt tartalmaz, akkor az kaparhatja a torkodat, cserébe erős íze van. Ha VG alapút veszel, akkor füstje van, de lágyabb az íze.
Milyen folyadékot vettél?
A löttyökről bővebben itt olvashatsz (a 23-24. oldalon vannak a löttyök, de érdemes az egészet elolvasni!):
Egy kis idézet belőle:
"A PG/VG arány lehet 100% valamelyik javára, lehet 30/70%, ez a PG javára erős ízt és 100%
PG-nél nagyobb füstöt fog eredményezni, a VG javára óriási füstöt, de több ízt, mint 100%
VG-vel, az 50-50% pedig mindenből ad egyenletesen, ízből is, füstből is.
A 100% PG kezdőknek nagyon kellemes lehet, mivel erősen hozza a cigi torokkaparós
érzetét, de nem árt tudni, hogy egy hét alatt képes olyan „szétbagózott” hangot kreálni, mint
20 év kapadohány napi pár liter konyakkal leöblítve."
Nagyon szépen köszi a választ. Az enyém ha jól értelmezem pg alapú 65% propylene glycol ep, 25 % glycerol a maradék 10 % d.víz meg íz. A hangomon észrevettem h kezd egyre inkább Charlies lenni. :)
Mindenképpen jó h érzem h szívok valamit, de fura h szédülök is mellé, és jobban kapar mint a cigi.
Próbálj ki egy tisztán VG alapút, lehet, hogy neked az jön be.
Néhány (nagyon kevés) ember egyébként allergiás a PG-re.
Tegyél a csuklódra 3-4 cseppet a folyadékból, oda, ahol a nők szokták szimatolni a parfümöt, ha egy-két perc múlva pirosodik a bőröd, akkor kerüld a PG-t.
„Szánalmas, hogy egy értelmes választ nem lehet kicsikarni az emberekből.”
Pontosan melyik szó nem volt érthető? Írd le!
„Akkor mi az isten faszáért van ez az oldal???”
Biztos, hogy nem a te kedvedért. Ha pedig nem a te oldalad, hát, akkor így jártál. Lehet menni szakoldalakra is kérdezősködni. (Ja, hogy ott kivágják a hülyéket, mint macskát szarni!)
„És a köcsög antidohányos f*szságokra sem vagyok kíváncsi...”
Akkor meg mi a faszt kérdezősködöl?
Ui.: köcsög te vagy, meg anyád, meg az egész famíliád!
Ahogy gondolod... Anyázni baromi könnyű és primitív dolog... meg marhaságokat írogatni, de szerencsére volt olyan ember is aki értelmesen tudott válaszolni. Neki köszönöm, te meg szerintem a haveri körödnek magyarázz ott talán vevők erre... Neten név nélkül baromi könnyű... És ne felejtsük el, hogy én baromira nem téged hanem ebben jártas embereket kérdeztem, ha nem tudod a választ, ne írj. Szerintem senki nem kíváncsi önjelölt megmondókra, bármilyen kérdést is tett itt fel ( csak sajnos abból több van ). Az h te gondoltad h majd jajj de poénos leszel, és jól megmondod, oké, de nem tudom mit vártál... Tapsot?
További szép estét...
Kedves Barátom!
A megoldás a következő: lehet, hogy a közepes erősségű (15 körüli) liquid Neked erős. De lehet, hogy olyan adalék van benne, ami növeli a TH-t. Vegyél a patikában glicerint és egy harmadával hígítsd fel. Nagyobb lesz a gőz, kisebb a TH, de az íz nem lesz olyan intenzív. Én napi 70 szálról tértem át, és semmi gond. Az öcsém 3 dobozról, de erős liquidtől ő is megszédül néha. Sok múlik a patronon is. Vannak amelyek kaparósak, van amelyek nem. (Ha kérdésed van, írhatsz privátot is, segítek ha tudok. Személyes jó tanács: csőlátású, gyűlölködő emberekkel ne állj le vitatkozni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!