Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért forog visszafelé (is) a...

Miért forog visszafelé (is) a szobaventilátor?

Figyelt kérdés

van egy több éves ventilátorom ami nem működik tökéletesen, a propeller nehezen forog. Érezhetően szorult a tengely ezért szétszedtem és alaposan megtisztítottam. Végül ki olajat tettem rá. Így már tökéletesen forog a tengely, de mégse jó a ventilátor. (lehet nem is ez volt a baja...) Most azt figyeltem meg hogy azért nem forog mert a motor ellenkező irányba is fejt ki erőt. Ha kézzel rá segítek akkor vissza fele kezd forogni a propeller. így is hogy rá segítek csak 20-30 mp - ig forog és megáll...

mi lehet a baja? javítható?

2012. jún. 29. 19:52
 1/2 Napkiraly válasza:
rossz a kondenzátora
2012. jún. 30. 00:46
 2/2 A kérdező kommentje:

szóval ha szerzek egy ilyen kondenzátort, és kicserélem akkor működni fog?

(ha bemegyek egy elektronikai boltba és mutatom hogy ilyen kéne akkor tudnak adni? vagy ez valami speciális cucc?)

2012. jún. 30. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!