Hogyan tudom megcsinálni hogy az áram csak egy irányba tudjon áramolni visszafelé ne? (Többi lent)
Figyelt kérdés
A lényeg az hogy építettem egy elosztót ami ha lekapcsolom a számítógépet elveszi az áramot a monitortól és a többi készüléktől ami a gépre van kötve pl.nyomtató stb.. Az elosztót egy 12v-os relé működteti ami akkor húz be ha a gépet bekapcsolom (a tápegység 12v-s kivezetésére van kötve) a lényeg az hogy ha lekapcsolom a gépet ne oldjon le egyből gondoltam rakok rá egy kondit de így semmi értelme mert a ventilátorok azonnal kimerítik az lenne a jó ha az áram csak egy irányba tudna menni akkor elég lenne a kondi hogy 10-20 másodpercre után oldjon csak le.2011. dec. 27. 18:28
1/8 Gugu Gabor válasza:
Amit keresel az a dioda de ettől még ez a kapcsolás így nem fog működni.
2/8 A kérdező kommentje:
akkor mit kellene csinálnom?
2011. dec. 27. 18:38
3/8 Gugu Gabor válasza:
Mi lenne a végcél? Szóval miért is kell tovább bekapcsolva maradnia pld a nyomtatónak?
Egyébként kb annyi a gond hogy ha nem használsz elég nagy kondit akkor az életben nem fogja megfogni a relédet... legalábbis 10-20 másodperchez szerintem elég nagy kondi kéne.
4/8 A kérdező kommentje:
Az a lényeg hogy a monitorom kb 10-15mp alatt kapcsol ki ezért kellene késleltetni mert nem akarom tönkretenni
2011. dec. 27. 20:30
5/8 Gugu Gabor válasza:
15-20mp alatt kapcsol ki??
Milyen monitor ez?
6/8 A kérdező kommentje:
na jó lehet hogy kevesebb nem mértem le pontosan
2011. dec. 27. 20:38
7/8 Gugu Gabor válasza:
A legtöbb elektronikus cuccnak nem lesz baja attól hogy ha lekapcsolod a főkapcsolót vagy ép kihúzod a konnektorból. (csak ne kapcsolgasd ki be gyors egymásutánban)
8/8 A kérdező kommentje:
rendben, akkor így hagyom ahogy van :)
2011. dec. 27. 21:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!