Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A laptopom állandóan forró....

A laptopom állandóan forró. Koszos?

Figyelt kérdés
Porszívóval meg szabad próbálni? Vagy mit csináljak, hogy ne legyen forró (amíg nem visszük el kitisztíttatni)... néha leáll, néha lefagy, és tűzforró... félek, hogy baja lesz, ráadásul pont a köepén tartottam valaminek, mikor lefagyott, újraindítottam, de indítás közben leállt.. kb. 1 óra múlva tudtam csak bekapocsolni. ötletek, hogyan hűtsem le "házilag", amíg nem tudjuk elvinni?

2012. jún. 8. 22:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Így van, az a vattaszerű por a lamellákon mindennek az oka. Egyszer egy 3 éves Acert szedtem szét, még ennél is vastagabb, összeállt vatta volt a lamellán, egyben jött le.
2012. jún. 8. 23:24
 12/22 anonim ***** válasza:

Én az idők során egy dologra jöttem rá: ha egy laptopot szétszedtél már, és össze is raktad, akkor az összes többi menni fog, mert szinte mind egy kaptafára készül, csak az alkatrészek elhelyezése más.

Illetve hát a hűtés, satöbbi.Ha a laptop alján nem találsz rácsos nyílást valahol a közepe környékén, akkor cseszheted a kosaras módszert is, mert akkor nem alulról szív.Az enyém például a billentyűzeten keresztül, felülről szívja a levegőt.

De ahogy a blogban is írták, az eltömött lamellák a hűtést 90-98%-kal rontják.Ezt tetézi a hőpaszta is, ha kiszáradt, mert akkor vezetőből szigetelővé válik, és nemhogy segítené elvonni a hőt a processzorról, hogy átadja a hővezető csőnek, hanem visszanyomja a processzorra.

Egyébként a géped azért kapcsol ki, mert túlmelegedett a processzor, és biztonsági okokból lakapcsolja magát a rendszer.Azért tudtad egy óra múlva visszakapcsolni, mert addigra magától lehűlt annyira, hogy biztonságosan tudjon tovább üzemelni egy darabig.Amíg nem tisztítja ki apukád, addig ez lesz a géppel.

Egyébként ha hőpasztát is cserélne rajta, jobb lesz a helyzet, ezüst tartalmút vegyetek a pc üzletben, mert annak jobb a hővezető képessége, egy kis tubussal egy 1000-es kb, de az sokáig elég.A gyári paszták általában gyorsan megadják magukat.

2012. jún. 8. 23:32
 13/22 anonim ***** válasza:
...Csak az ilyen 23:23-as okostojásoktól mentené meg a jó Isten a GYIK-et...
2012. jún. 8. 23:37
 14/22 A kérdező kommentje:
köszi :) szerencsére találtam rácsos nyílást az alján :)
2012. jún. 8. 23:38
 15/22 anonim ***** válasza:
Akkor még nagy mázlid van, mert a korábban válaszolók által ajánlott laptop hűtő asztalkák még jól jöhetnek majd.De egy tiszta és tisztán tartott gép esetén nincs rá nagyon szükség.
2012. jún. 8. 23:41
 16/22 anonim ***** válasza:
Nekem kivételesen jó tapasztalatom van a gyári pasztával, 2005-ös 775-ös P4, a gyári hűtő már pasztástól volt csomagolva. Máig működik, 40 fokos, sose volt azóta megbontva. :)
2012. jún. 8. 23:44
 17/22 anonim ***** válasza:

Azt hogy? :D

Én az Asus X59SL-emet 1 évesen vettem, de azonnal szétkaptam lecsekkolni a helyzetet, mert mondta a srác, hogy nem nagyon volt megbontva.Bár a procinál a heatpipe rögzítőcsavarjain szét volt kókányolva a warranty void matrica, állhattam neki takarítani, mert a fél délutánom azzal ment el, hogy minden kis szegletből a csivavája szőrét vadásztam ki, és lepedő méretű szöszréteget szedtem le a hűtőbordáról.A nagyját leszedtem, a maradékot már csak kimosni tudtam belőle, ehhez kellett kiszedjem a hőcsövet.Csavarok ki, nem jön.Kicsit jobban erőltetem, nem jön.Megint, majd egy hangos reccenéssel vált el a processzor felületétől az egész, mert beton keményre szikkadt.Én azóta nem bízom a gyári pasztákban.Persze egy paszta csere óta minden flottul megy. :D

2012. jún. 9. 00:01
 18/22 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy az asztali gépeknél jobb minőségű pasztát használnak - vagy még inkább az, hogy a laptopba a gyártó teszi a pasztát (ezek szerint spórol rajta :D), a dobozos proci hűtőjére viszont az Intel. :)
2012. jún. 9. 00:39
 19/22 anonim ***** válasza:

Áhh, laposnál a gyárban pasztáznak, valami olcsó sz*rral.Ezt már megtanultam, hogy azt fél év után cserélni érdemes.

Gondolom asztali esetén, dobozosnál a gyártó maga használ valami normálisat. :D

Szerencsétlen lánynak meg szétoffoljuk a kérdését. :D

2012. jún. 9. 00:45
 20/22 A kérdező kommentje:
:D köszi a válaszokat, majd elvisszük kitisztíttatni :"D egyelőre viszont sokkal jobb kosárral, mert nem tűzforró :)
2012. jún. 9. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!