Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Az áramszolgáltatónak milyen...

Az áramszolgáltatónak milyen erősségű áramot kell biztosítania a telekhatáron lévő szekrénybe?

Figyelt kérdés
A ház a telekhatártól 100 méterre van. (hétvégi ház). Miután bevezettük az áramot, bekötöttük az elektromos cuccokat, észrevettük, hogy sokkal kisebb a teljesítmény. Azt gondoltuk, hogy útközben "elveszik". De most kiderült, hogy a telekhatáron lévő szekérényben is alig visz el az áram egy nagyobb telejsítményű gépet. (barkácsgép). Mielőtt reklamálnánk az áramszolgáltatónál, jó lenne tudni, mennyit kellene nekik biztosítaniuk!! Tudtok segíteni?
2009. jún. 21. 08:24
 1/8 anonim ***** válasza:
48%
Vonali feszűltség 400V, fázisfeszűltség (lakáson belüli konnektorban) 231 V. A feszűltségesés miatt. Persze ez függ attól is, hogy milyen messze vagyzok a trafótól, de a 380/220V minimum kötelező. Ezt nevezik elégséges áramszolgáltatásnak.
2009. jún. 21. 08:40
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem a levehető -teljesítmény- volt a kérdés?
2009. jún. 21. 08:57
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha nincs meg a fesz., a teljesítményt sem tudod kivenni.
2009. jún. 21. 09:02
 4/8 anonim ***** válasza:
Előbbi vagyok, és egyébként meg ugy gondolom, hogy akkora teljesítmény kivehetőségét kellene biztosítaniuk, amekkora teljesítményü a hálózati biztosíték, amit engedélyeztek.
2009. jún. 21. 09:03
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Ne hari ,de ez elég furcsa kérdés.Ugyanis az áram szolgáltató annyi áramot biztosít amennyit kérsz.Ha keveset kértél, hát akkor annyit szolgáltat.Ha több kell ,pár tízezerért azt is biztosítják. Csak rajtad múlik,nekik villanyuk van bőven,még el is adják szívesen.
2009. jún. 21. 09:21
 6/8 A kérdező kommentje:
Én elhiszem, hogy eladják, csak ha nem tudod mit veszel? Mondjuk azt mondják x-et adnak, annyit is fizetsz, aztán közben kapsz x-y mennyiséget. Honnan tudod? Amúgy köszönöm a válaszokat, gondolom kitűnt, hogy nő vagyok, a villany az, amihez egyáltalán nem értek, csak gondoltam a férjemnek szerzek örömet, hogy lerövidítem a kutatását. Köszi szépen mindenkinek!!
2009. jún. 21. 09:26
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha kisebb a feszültség akkor nem fognak annyi áramot felvenni a gépek és a villanyszámla is kevesebb lesz, mivel a felvett teljesítményt méri az óra. Az más kérdés, hogy néhány készülék nem hajlandó működni alacsonyabb feszültségnél.

Azt hiszem 230+-10% a fázisfeszej. Ha annyi árammal terheled, mint a megszakító névleges árama akkor sem eshet ez alá az érték alá.

2009. jún. 21. 16:42
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Az EU tagállamaiban, (így Magyarországon is) az áramszolgáltatóknak kötelező ingyenesen, a település határán belül, ingatlanonként, -egy fázis estén- az egy időben vételezhető 32 Amper, (7360 W.) energia mennyiség biztosítása. (A mérőszekrényig!) Ez bőven elég a mai kor elektromos készülékeinek a kielégítésére.
2009. jún. 21. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!