Hangmérnökök! Hogyan vegyek fel otthon éneket számítógéppel?
Azt szeretném elérni, hogy van egy adott wav fájlom, ami az általam kreált zenei alap, és arra szeretnék ráénekelni úgy, hogy az éneket tudjam utána (de még jobb realtime) effektezni (reverb, chorus, esetleg autotune, stb.) A legfontosabb az hogy csupán számítógép + mikrofon használatával szeretném elérni ezt (nincs keverőm stb.), és a lényeg az hogy a fülembe fülhallgatón halljam általam kívánt mértékben a zenei alapot, és az éneket is valós időben.
LÉTEZIK EGYÉLTALÁN ILYEN PROGRAM?
Amiket próbáltam, de nem felelt meg ezeknek a kritériumoknak: Reason, Reason Record, Audacity, Cool Edit Pro.
Reasont egyszerűen nem tudtam beűllítani, egy sávra vette az éneket az alappal, ha meg nem akkor meg nem hallottam magamat vagy alapot, tehát ezek mind használhatatlanok ERRE.
Légyszíves segítsen ebbe valaki aki tényleg ért is hozzá, előre is köszönöm szépen!
Win7-en gyökér a mixer, Vezérlőpult Hang lesz a megoldás. Felvétel lap, katt Mikrofon, Tulajdonságok, Jelszintek, Mikrofon 100-ra. OK
A Felvétel lapon a Mikrofon alatt kell legyen Sztereó keverő is, annak legyen 0 a hangereje. Ő a hangkártya kimenő jele mint bemenet, vele rögzítheted a gépen folyó dolgokat. Az a gyönyörű, hogy ha néha játékról is csinálsz videót, akkor újra és újra bögyörgetni kell egy ilyen sokablakos, sokat kattogós felületen...
Nem tudom egyszerűen összehozni hogy a két sáv pont jó időbe kerüljön, ezt a szinkronjeles dologt se értem, attól még nem fogom tudni hogy pontosan hol járt a zene. Úgy lehetne csak hogy amikor elindítom az alapot, akkor pont akkor indúljon a felvétel egy másik sávra. És közben meg halljam az alapot ÉS a magamat is a fülemben. Ha ezt nem lehet megcsinálni akkor az összes program egy rakat f0s. A reasonnal egyszerűen nem tutam ezt megvalósítani, az az autotune-os dolog realtimeba nem is működik? Nincs is olyan program amiben bármijen effek realtimebe menne????? :@@
Ezek tényleg csak játékok, milliós valódi studió nélkül nem lehet csinálni semmit. Mindent állogatni programozni, beállíthatatlan f0sok. zárójelben megjegtyzem hogy informatikusnak tanulok, programozni is tudok, de ezek a köcs0g programok kifognak rajtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!