Hangmérnökök! Hogyan vegyek fel otthon éneket számítógéppel?
Azt szeretném elérni, hogy van egy adott wav fájlom, ami az általam kreált zenei alap, és arra szeretnék ráénekelni úgy, hogy az éneket tudjam utána (de még jobb realtime) effektezni (reverb, chorus, esetleg autotune, stb.) A legfontosabb az hogy csupán számítógép + mikrofon használatával szeretném elérni ezt (nincs keverőm stb.), és a lényeg az hogy a fülembe fülhallgatón halljam általam kívánt mértékben a zenei alapot, és az éneket is valós időben.
LÉTEZIK EGYÉLTALÁN ILYEN PROGRAM?
Amiket próbáltam, de nem felelt meg ezeknek a kritériumoknak: Reason, Reason Record, Audacity, Cool Edit Pro.
Reasont egyszerűen nem tudtam beűllítani, egy sávra vette az éneket az alappal, ha meg nem akkor meg nem hallottam magamat vagy alapot, tehát ezek mind használhatatlanok ERRE.
Légyszíves segítsen ebbe valaki aki tényleg ért is hozzá, előre is köszönöm szépen!
Egy független lejátszóval az alapod már szól is és azzal veszed fel amivel akarod.
Ehhez nem kell programozónak sem lenni.
Nem kell egyszerre indítani.
Először a felvételt indítod, aztán a lejátszást, majd fordított sorrendben állítod le.
Akkor csinálsz szinkronjelet.
Pl a zenei alapodra. a kezdés előtt kb 15 másodperccel.
Ez elég idő arra ha a felvételt és a lejátszást elindítottad, és a fülhallgató mellett külső hangforrásod is van, azt bekapcsolod előtte, megszólal a szinkronjeled, azt már veszi a mikrofon. Kikapcsolod a külső hangforrást, de már megvan a jeled a fülhallgatóban, megy a
felvétel a mikrofonon át és a forrásanyagon szereplő jel rajta van.
A végén összerakod a kettőt és levágod a jeled az elejéről ha már úgy gondolod hogy nem kell hozzányúlni.
Én nem értem mi a gondod.
Az összes általad felsorolt program kifejezetten erre van kitalálva.
Audacity ráadásul ingyenes is.
Betöltöd az alapot, következő sávra veszed az éneket és kész is.
Tényleg nem értem hol akadtál el.
"Tényleg nem értem hol akadtál el."
Az Audacity pl. lejátszás közben nem vesz fel.
Így érthető?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!