Földelést lehet készíteni házilag?
Figyelt kérdés
Sajnos a konnektorom amiről a PC-t használom nincs földelve
lehet házilag földelni vagy nem szabad?
arra gondoltam hogy a földbe leütnék egy betonvasat az udvaron és arra kötném rá a konnektor védöföldjét
megoldható ez így?
2012. ápr. 12. 13:56
11/12 anonim válasza:
Ha áramvédő is van, akkor elég szimplán a méret szerinti hatásos hossz, nem kell méregetni.
12/12 anonim válasza:
Hát nem tudom. Három méteres szondát a villanyszerelő leütötte, egy másikkal megmérettem, 180 Ohm. ÁVK van, de nem tudom ilyen terjedési ellenállás mellett hogyan működik. Most keresek egy másik alkalmas helyet, tervezem az elvezetést és megpróbálok egy toldható rendszerű földelőt leütni annyi taggal, ahány kell, illetve ahány lemegy. Csak sajnos gépem nincs a méréshez, a szerelőkből meg kezd elegem lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!