Földelést lehet készíteni házilag?
Sajnos a konnektorom amiről a PC-t használom nincs földelve
lehet házilag földelni vagy nem szabad?
arra gondoltam hogy a földbe leütnék egy betonvasat az udvaron és arra kötném rá a konnektor védöföldjét
megoldható ez így?
Ha a konnektorokon nincs "földelőláb", ki kell cserélni, és be kell őket kötni. El kell elvinni az elosztószekrényig, végül le kell földelni egy darab hosszú vassal (földelőszonda).
A konnektoron van földelőláb de a föld nincs bekötve mert utólag csinálta valami nem hozzá értő emberke "gondolom"
sajnos a közelben egy darab földelést tartalmazó kábeldobozt sem találtam így gondoltam hogy külön földelem a konnektort hogy ne kelljen 5M-es hosszabbítót kihúzni a legközelebbi földelt konnektorhoz
Sajnos mikor néha kikapcsolom a gépet vagy éjjel hibernálja magát az 5.1 em olyanokat durran néha (Van hogy 10 másodpercg folyamatosan) hogy rendesen fölébredek rá. nem beszélve arról hogy az is elég jól hallható ha valaki fölkapcsol a lakásban egy villanyt
Gondolom a földelés hiánya miatt a kóboráramot nem tudja elvezetni a tápból ez okozza hogy kikapcsolás után pattog a hangfal...
Szóval én csak ezt a konnektort szeretném leföldelni mert a legközelebbi földelt konnektor a konyhában van így pedig csak annyit kéne csinálnom hogy fúrok egy lyukat a falba és egy 2m hosszú kábellel leföldelem...
Szóval csinálhatok a konnektornak külön szondát?
Ha csak azt az egyet kell, tulajdonképpen igen.
Átfúrod a falat, bele kábelcsatorna, áthúzni a vezetéket. Egyik vége a konnektor, másik vége a földbe levert vasrúdra rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!