Miért van a liftekben STOP gomb?
Ez a gomb elvileg arra való, hogy megállítsa a liftet menet közben, de el nem tudok képzelni olyan szituációt, amiben hasznos lenne.
Hacsak a liftben utazó ember nem valami liftszerelő vagy technikus, akkor hogyan állapítaná meg pusztán a lift hangjából vagy bármi másból amit a fülke belsejéből lát, hogy valami gáz van pl. félrecsúszik a lift, ég lefele a villanymotor vagy szakad szétfele a kötél és meg kell állítani?
Vagy valakiről liftben menet közben kiderül, hogy egy bűnöző, ezért gyorsan lestoppolja egy másik utas a liftet, hogy csapdába ejtse?
Én mégcsak egy felhasználásáról hallottam a STOP gombnak: Egy perverz férfi együtt utazik a liftben egy nővel, megnyomja a gombot és megerőszakolja a nőt, ez viszont sajnos gyakran előfordul.
Ez engem is mindig érdekelt, én se tudtam rájönni mire való. Itt egy cikk, hogy mit kellene csinálni, ha beleesünk az aknába stb. [link]
Ennek a végén ezt írja,hogy: Sajnos sok automata ajtó nem érzékel jól és a kisebb tárgyakat nem veszi észre az automatika ha oda van záródva. Ilyen esetben nagyon jól jön a STOP gomb a liftben .
Szóval szerintem ez egy funkció.
Vagy a másik (egy Colombo részben volt ilyen), hogy valakinek becsípi a sálját a külső ajtó, és úgy indul el a lift.
Vagy ha elromlik az elektronika, és a külső ajtó becsukódása előtt elindul.
Vagy :
gombon van a kezed, szemből már rohanva közelít a főnököd a lift felé, te épp a neked korábban mesélt vicc poénján mosolyogsz, ekkor veszed észre. A főnököd ebből csak annyit vesz, hogy röhögsz a szemébe, indítod a liftet ő meg nem tud beszállni...Én megnyomnám...:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!