Heló, olyan számológépet keresek, ami le is vezeti az egyenleteket. Nemsokára érettség lessz és semmit nem tudok matekból. Ha tudtok ilyet lécci linket irjatok. Másod fokú egyenletek, exponenciális . Merre találok ilyet?
Ami le is vezet olyan nincs. De a Casioban nézelődj.Ott vannak olyanok amik a másodfoku egyenletet is kezelik. Másodfoku egyenlet: megoldóképlet:x1,2=-b+-gyök alatt4ac/ 2a
vagy ilyesmi.. a legkönnyebb!!!!
Számológépben nem találsz ilyet. Még a programozható Texasok sem vezetnek le (azaz nem hozzák neked külön nulltényezős alakra).
Javaslom a Wolphram Alphát, ott levezet neked és kicsit segít e megértésben:
És egyébként ne haragudj, de ha egy másodfokú egyenletet nem tudsz az érettségin megoldani, az eléggé gáz. Erre még a tesi szakos édesanyám is képes volt, pedig ő aztán tényleg nem egy matekzseni...
"hanem a könnyebbik uat választanám"
Ez nagyon jó!
De nagyon gyűlölöm azokat akik kérdés nélkül első mondatuk :" érettségizett vagyok",aztán olyan homályok mindenhez "hogy az már GÁÁZ"
Én nem is érettségiztem matekból(dszkalkulia miatt) de amikor volt az érettségnk utólag megirtam(mint egy sima doga lett volna) s azt mondta a tnő egy kettest elértem volna. (De ha megpróbálom utólag már nem kérhetek felmentést.)
SZóval lehet a könnyebb utat választan,de nem célszerű.Integrálni sem fog helyetted senki!!!!Első vagyok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!