Nikon vagy Canon? Mindent figyelembe véve (hozzá kapható obik, vakuk, minden ára, teljesítmény, kép-videominőség) melyik?
Látod, ez színtiszta hitvita :)
Ha mindkettőt a rendszerében akarod használni, akkor üss a hasadra.
Ha nem rendszerobjektívekkel is akarsz majd barkácsolni, pl. m42, akkor a Canon alapvetően barátságosabb.
nikon jobb 14,2 megapixeles
a canon meg 12
előző! szerintem nem a házfalat eltakaró plaktátot akar nyomtatni.
én nikonos vagyok jó ideje de most untam meg. jövő héten érkezik meg a canon 30D-m. amit nem szeretek a nikonban az az objektívpark. canonnál sokkal nagyobb a választék és kedvezőbb az ár is. Foglalkozok m42 obikkal is, van már 3 db, nikon azokhoz se jó. nincs végtelen fókusz csak lencsés adapterrel ami ront a képminőségen, nincs fénymérés se, végülis semmit nem tud kezdeni vele. a canon abban is nyerő. a canon kevésbé is zajosodik a cmos miatt.
összességében szerintem jobb a canon, annak ellenére mondom ezt hogy évekig nikont nyúztam esküvőn is, hobbiból is, tulajdonképpen mindenhez.
Attól függ mennyire vagy profi. Én nem értek hozzá, de a bátyám profi, ő légifotós, de sima képeket is készít, és mindkettője van, mert kicsit átalakítja őket, cserélgeti az objektíveket, stb, és bizonyos célokra egyikből jobbat ki tud hozni, mint a másikból, más célra a másikat.
Hogy légifotózásra mit használ, azt nem tudom. Talán Nikont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!